Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Cadore: ijs om je vingers bij af te likken

Naar IJssalon Cadore in Uithoorn ga je voor echt Italiaans ijs, gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Biologische melk, vers fruit, de heerlijkste chocolade en heel veel liefde, dat gaat er in. Het ijs wordt iedere dag vers gemaakt door de ‘IJsbereider van Cadore’ zelf.

Zodra Miranda van Koot – de ijsbereider van Cadore – begint te vertellen over ijs, gaan haar ogen glimmen. Als we haar spreken is ze nog druk met de verbouwing van het pand aan de Wilhelminakade. IJssalon Cadore is gevestigd op de plek waar voorheen “Hans IJs” zat en is geopend op 1 maart. Het pand heeft een ware metamorfose ondergaan: de pui is opengemaakt en voorzien van schuifdeuren, er staat een vitrine met wel 36 ijssoorten en daarachter is de keuken waar het ijs wordt bereid. Boven, op de vide, kun je op je gemak je ijsje of ijscoupe eten aan een tafeltje, lekker met een kop geurige Italiaanse Buscaglione koffie of een kopje Kusmi Tea. WIFI is gratis en het uitzicht op de Amstel ook. De inrichting is strak, in overwegend blauw en wit. Voor de deur op het terrasje staat een oude ijscokar, die te huur is voor feestjes.

Italiaanse ijsmeester

“IJs eten is een beleving, ijs maken een echte passie!” zegt Miranda. Zij is één van de weinige vrouwen in Nederland die zich gespecialiseerd ijsbereidster mag noemen. De recepten voor IJssalon Cadore zijn ontwikkeld in samenspraak met een Italiaanse ijsmeester. “Drie dingen maken ons ijs bijzonder. Ten eerste de smaak, ten tweede dat ik het elke dag vers maak en ten derde dat we werken met natuurlijke en biologische grondstoffen. De melk die we gebruiken komt van “De Lindenhorst”, de biologische boerderij in De Hoef. Verder gebruiken we echt fruit en geen onnatuurlijke kleurstoffen. Heb je wel eens bananenijs gegeten? Dat is meestal geel. Maar alleen de schil is geel, de banaan niet. Dus als bananenijs geel is, kun je er letterlijk vergif op in nemen dat er kunstmatige kleurstoffen zijn toegevoegd. Bij ons is bananenijs wit, want het is gemaakt van bananen, die we pureren. Hetzelfde geldt voor aardbeien-, mango- en frambozenijs, allemaal gemaakt van echt fruit. Wat betreft de smaak: ik maak ijs dat fluwelig is, dat makkelijk smelt in je mond. IJs met veel smaak, niet het soort ijs waarvan je vooral een koudeshock krijg en weinig proeft.”

Heerlijke chocolade

In januari liep Miranda drie dagen rond op de grootste ijsbeurs ter wereld, de Sigep in het Italiaanse Rimini. Ze nam er onder andere een heerlijke chocolade van mee. Miranda: “De cacaobonen van deze chocola zijn op een speciale manier bewerkt, waardoor de volheid van de cacaosmaak volledig terugkomt in het chocolade ijs. Dat is bijzonder, omdat chocola door de lage temperatuur van het ijs meestal veel aan smaak inboet.”

De naam van IJssalon Cadore komt van Valle di Cadore, een plaats in de regio Veneto in Italië. Begin 19e eeuw waren de ijsmakers uit Cadore de eersten die met hun ijskarretjes steden als Wenen, Leipzig en Hamburg veroverden. Met echt Italiaans ijs. Nu dus ook in Uithoorn. Op het Raadhuisplein in Mijdrecht komt een kleinere ijssalon en kun je ook terecht voor een coffee-to-go.

 

IJssalon Cadore

Wilhelminakade 57

1421 AB Uithoorn

 

Raadhuisplein 8

3641 EE Mijdrecht

w ijssaloncadore.nl

Facebook IJssalon Cadore

Maandag t/m zondag 12.00 – 22.00

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *