Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Wonen aan de Berkenlaan, het mooiste laantje van Aalsmeer

Ruimte, groen, privacy, een warme sfeer, een luxe en smetteloze afwerking en alle faciliteiten van het dorp om de hoek. En dat in het mooiste laantje van Aalsmeer.

Vijftien jaar geleden zochten Wim en Corine Engel naar een huis waar hun beide zoons volop de ruimte hadden om te knutselen en te ravotten. Ze vonden het in het mooiste laantje van Aalsmeer, de Berkenlaan. De vrijstaande woning uit 1938 had een aantal authentieke elementen, zoals houten luiken en een wijnkelder. Die bleven, maar verder werd het huis volledig gestript.

Wim: “Alles is toen volledig vernieuwd, zelfs de gevelstenen zijn uitgehakt en opnieuw gevoegd. In 2013 hebben we opnieuw een grote verbouwing gedaan. Toen hebben we een nieuwe badkamer en een drempelloze stenen vloer met vloerverwarming laten aanleggen, alles opnieuw laten stuken en schilderen en hebben we de zij- en achterkant van de gevel laten potdekselen.”

Prachtige tuin met 100% privacy

Wim en Corine zijn beiden erg netjes en houden van tuinieren. Dat zie je terug in het luxe, sfeervolle en verzorgde interieur, maar ook in de prachtige tuin van 16 bij 24,5 meter. Deze is volledig afgesloten en biedt 100% privacy. In de tuin staat een oergezellig tuinhuis met houtkachel waar de jongens vroeger met vrienden een biertje dronken en waar de familie zich met Kerst rond de fonduepan schaart. Een ander bijzonder aspect is de grote, vrijstaande garage. Wim: “In de garage kunnen met gemak twee auto’s staan. Het gebouw is voorzien van krachtstroom, vloerverwarming en een toilet en is met een kleine ingreep om te bouwen naar een kangoeroewoning, praktijkruimte of B&B.”

Corine: “De jongens zijn het huis uit en we hebben altijd de droom gehad om direct aan het water te wonen. Dan in een wat kleiner huis met een kleinere tuin, waar je makkelijk de deur achter je dichttrekt. We zitten ’s zomers namelijk bijna altijd op ons eiland op de Westeinderplassen. Maar dit huis en de buurt ga ik zeker missen. Jonge gezinnen en ouderen wonen harmonieus bij elkaar en we hebben een buurtapp waarmee we elkaar op de hoogte houden tijdens vakanties. Voor onze kippen wordt dan ook gezorgd. Ieder jaar is er een buurtbarbecue en een nieuwjaarsborrel, maar we overlopen elkaar niet. Ideaal hier is ook dat je in vijf minuten naar de lagere school en naar de Ophelialaan loopt, waar je uitgebreid kunt winkelen. Een nieuw begin is leuk, maar als het zover is, zal ik zeker een traantje laten.”

Makelaar Arjan Hoogendoorn: “Deze luxe woning heeft de uitstraling van de karakteristieke jaren dertig, maar voldoet aan de kwaliteitsstandaard van 2018!”

 

Aalsmeer, Berkenlaan 29
Vraagprijs: € 985.000,- k.k.
Perceel: 730 m2
Woonoppervlakte: 145 m2
Kamers: 4, waarvan 3 slaapkamers
Makelaar: Arjan Hoogendoorn van Huisman │ Hoogendoorn Makelaars o.z.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *