Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Huiskamer van Badhoevedorp laat zich niet kisten

Vorig jaar, zaterdag 16 november 2019, opende Q-Beach in Badhoevedorp haar deuren. Het pop-up restaurant annex bar, gelegen op de oude snelweg A9, was vanaf dag één een groot succes. Badhoevedorpers waren toe aan een gezellige ontmoetingsplek. Sinds de coronacrisis zijn de deuren gesloten, maar Q-Beach laat zich niet kisten…

Q-Beach is een echt familiebedrijf, gerund door vader Hartger, moeder Corina, zoon Ruben en dochter Isabella. De familie Pen had een gezamenlijke missie: een bar/restaurant neerzetten waar mensen – na het sporten, winkelen of werken – even konden neerstrijken. Zowel voor de buitenkant als voor het interieur is veel hout gebruikt, wat zorgt voor een knusse uitstraling. De gezellige kussentjes, planten en warme verlichting zorgen voor de rest.

Woonkamer van Badhoevedorp

 “Zaterdag 16 november kwam de wethouder en commissaris van de koning het lint doorknippen. Vanaf die dag weten mensen ons te vinden”, zo vertelt Ruben. “We wilden de woonkamer van Badhoevedorp worden en het is leuk om te zien dat wat wij in gedachten hadden, steeds meer tot uiting komt. In dit dorp kennen de meeste mensen elkaar en dat zie je terug. Gasten komen binnen, zien bekenden en blijven bij tafeltjes een praatje maken. Het duurt meestal wel eventjes voordat ze ergens neerstrijken”, lacht Ruben. “En hoewel we onszelf niet zien als restaurant, maar meer als een bar waar je iets kunt eten, blijven veel mensen eten omdat ze de ambiance leuk vinden en volgens mij ook het eten lekker vinden.”

Zwarte dag

Na de vliegende start, volgde een grote tegenslag. Maandagnacht 27 januari was een zwarte dag voor de familie Pen. In de nacht van maandag op dinsdag had Q-Beach te maken met een brandstichter. De schade was groot, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. “Dat was een tegenvaller. We hadden veel waterschade en de leidingen waren kapot. Maar, hoewel de dader nog niet is gepakt, heb ik dit onderwerp wel afgesloten.”

Coronacrisis

En toen kwam de coronacrisis. “Al voordat werd aangekondigd dat horecagelegenheden dicht moesten, hadden wij de zaak al gesloten. Gezondheid gaat natuurlijk boven alles. Maar na drie dagen begon het toch weer te kriebelen en hebben we de koppen bij elkaar gestoken en een plan opgezet. Niemand komt Q-Beach binnen, maar we bieden wel zeven dagen per week (h)eerlijke gerechten aan. De gasten kunnen hun maaltijd bij de deur ophalen, maar we brengen het eten ook met alle liefde even langs.”

“Op de site kunnen onze gasten zien wat de pot schaft: geroosterde pompoen stoofschotel, kipsaté, burrata salade, stroganoff vis, Italiaanse kipstoofschotel, 200 gr runderburgers en spareribs. Elke dag staat er iets anders op het menu. We bereiden alles vers en willen geen voedsel verspillen. Daarom vragen we de mensen voor 14.00 uur de bestelling door te geven. Dat geeft ons de gelegenheid zo strak mogelijk in te kopen.” 

 

Kijk voor de weekmenu’s op https://qbeach.nl of volg Q-Beach op Facebook of Instagram.

 

    

Bijschrift: vader Hartger, zoon Ruben en dochter Isabella

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *