Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Houten vloer en vloerverwarming

Een houten vloer met vloerverwarming als hoofdverwarming, kan dat? Parket Plaza in Mijdrecht komt met een regelrechte primeur: houten vloeren die volgens een nieuwe techniek worden vervaardigd en die alle bijverwarming overbodig maken. Zeg maar dag tegen lelijke radiatoren en convectorputten!

Hoewel de naam anders doet vermoeden, doet Parket Plaza veel meer dan alleen vloeren. Parket Plaza is een complete woninginrichter waar je, behalve voor keukens en badkamers, voor àlles terecht kunt: van rolgordijn tot walk-in closet en van buitenzonwering tot traprenovatie.

Parket Plaza

Parket Plaza is samen met 55 andere woninginrichters aangesloten bij de organisatie Woninginrichting-Aan Huis, die hoofdsponsor is van vtwonen en het tv-programma ‘Weer verliefd op je huis’ met Viktor Brand. In de maar liefst 500 m2 grote showroom – aan de buitenkant zie je de grootte er niet aan af – kun je de complete collectie op je gemak bekijken.

Jacco en Karin Broere begonnen twintig jaar geleden met vloeren en op dat vlak ligt dan ook een enorme expertise. Wat Parket Plaza uniek maakt, is dat het beschikt over een eigen oliestraat. Jacco kan hier elke houten vloer in iedere gewenste kleur oliën of beitsen.

Jacco: “Ook maken we veroudering, handgemaakte vellingkanten en geschaafde oppervlakken. Kortom, wat de klant wenst wordt gemaakt. We zijn ook gespecialiseerd in vloerverwarming en kunnen dat bij vrijwel iedere vloer toepassen. Door infrezen of opbouwen, ook bij vloeren waarvan mensen denken dat het onmogelijk is.”

Vloerverwarming als hoofdverwarming onder houten vloer

Op één van hun zoektochten naar nieuwe producten vonden Jacco en Karin in Oostenrijk het merk MultiflorÒ, dat een spectaculair nieuw product heeft. Karin: “Door een speciale persing kan men houten vloeren produceren met een toplaag die zeker twee keer geschuurd kan worden en daardoor minimaal 40 jaar meegaat. De reductiewaarde is maar 0,058 m2 K/W. Dat betekent dat de vloerverwarming makkelijk kan fungeren als hoofdverwarming. Storende convectorputten of lelijke radiatoren zijn niet meer nodig!”

“Vloerverwarming is de meest energie-efficiënte en meest comfortabele manier van verwarmen. Niet voor niets worden de meeste nieuwbouwwoningen tegenwoordig met vloerverwarming opgeleverd. Veel mensen gaan er nu nog van uit dat ze dan voor een pvc-vloer moeten kiezen, maar dat is dus niet zo! De vloeren van Multiflor zijn er in oneindig veel varianten in houtsoort en kleur, maar men kan ook een onbehandelde vloer kopen die we zelf afwerken, in exact de goede kleur. En dan met brede plank, smalle plank, of in visgraat gelegd, net wat men wil.”

Complete woninginrichting

“Vroeger kocht een klant een vloer en dan zag je ‘m 15 jaar niet terug,” vervolgt Jacco. “Nu we een allround woninginrichter zijn, hebben we veel vaste klanten. Als de eerste klus goed verloopt, heb je een gunfactor en dan komt men terug voor meer projectjes, dat is leuk! We zijn met een klein team en doen erg veel zelf. Daarnaast werken we met een vaste club zelfstandigen, die we goed kennen, die betrouwbaar zijn en die goed werk leveren. Maar wij blijven altijd het aanspreekpunt. En mocht er onverhoopt iets niet goed gaan, dan lossen we het op. Daar gaan we ver in.”

Dat ‘veel zelf doen’ neemt Karin overigens zeer letterlijk. Zij is degene die de meeste rol- en vouwgordijnen en binnenzonwering monteert. “Ik heb super gereedschap, mijn boormachine heeft verlichting en een ingebouwde stofzuiger, dat werkt heel netjes,” zegt ze enthousiast. “Waarschijnlijk ben ik de enige vrouw in de omgeving die trots is op haar boor!”

Jacco: “Van de Multiflor vloeren verwachten we veel, want het is uniek. De tweede verdieping van onze showroom is geheel voorzien van vloerverwarming. Iedereen is van harte welkom om het te komen zien en voelen!”

Parket Plaza
Constructieweg 96c
Mijdrecht
T 0297 25 42 25

Geopend woe. t/m zat. 10.00 – 17.00 uur

Afspraken op maandag en dinsdag,

afspraken eventueel ook ‘s avonds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *