Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

House of Men: miniwarenhuis voor mannen

FASHION House of Men - Rick Moorman
Zeven jaar liep Rick Moorman met het idee voor House of Men in zijn hoofd. Sinds dit voorjaar kan hij aan iedereen laten zien hoe volgens hem de ideale mannenmodezaak eruit ziet. Je valt van de ene verbazing in de andere.

“Nee, ik zeg niks, ik wil de reactie op je gezicht zien. Kijken of ik in mijn opzet geslaagd ben.” Rick Moorman laat vol trots – en terecht – zijn House of Men op het Gelderlandplein zien. Heeft hij dan een nieuwe zaak geopend? Nee, hij zat er al jarenlang met ‘Rick Moorman’, en ja, House of Men is een totaal ander concept voor een mannenmodezaak. Alleen de plek is hetzelfde gebleven. Inspiratie heeft hij opgedaan bij Bendorff & Goodman, op de hoek van Fifth Avenue en Central Park, New York dus.

Als mijn mond open valt van alle indrukken, kijkt Rick me triomfantelijk aan. “Zo te zien ben ik geslaagd in mijn opzet. Ik wil dat je nieuwsgierig bent naar wat je hier nog meer kunt aantreffen.” En dat is nogal wat. Sla bijvoorbeeld meteen na binnenkomst rechtsaf en je treft een echte barbier aan, in traditionele stijl, met een mes dus. “Er staan niet voor niets twee stoelen. Laat je scheren, met je zoon, dan heb je een mooi rustmoment samen.”

Schoenen van Barli

Ook over nagedacht: het personeel komt niet direct op je af. Het laat je als klant even bijkomen van de entree en vangt je daarna haast ongemerkt op. Wil je hulp, advies? Prima. Wil je het niet? Ook goed. Waar gaan we kijken? Dat is nog niet zo makkelijk met zoveel keuze. Bij de interactieve wand, waar je zelf je schoenen van het merk Barli kunt ontwerpen? Rode veters, of toch blauwe? Een gewone leerkleurige schoen of met kleurelementen?

Kiezen we voor een casual outfit? Of gaan we voor een mooi pak? Bij House of Men kan het allemaal. Je vindt er de kleding voor de wat meer conservatieve klant, die altijd al bij Rick Moorman kwam. Voor een donkerblauw pak – wie heeft het niet z’n kast hangen? – kun je er uiteraard ook terecht. Een aparte hoek, naast de barbier, is helemaal ingericht met de kledinglijn van Umberto Tan, die bedacht is door, precies, Rick Moorman. En met merken als Hugo Boss, Canali, Hackett London weet je: dit is een miniwarenhuis voor mannen.

Wij mannen houden het niet langer dan gemiddeld 7 minuten in een kledingzaak uit, vertelt Rick Moorman. In House of Men loop je dan absoluut nog rond. En dan hebben we het nog niet eens over de geweldige koffie, de wijn en het biljart gehad.

Rick Moorman House of Men
Gelderlandplein 135
1082 LV Amsterdam

T 020 – 644 11 62
W www.rickmoorman.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *