Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Hotel Pestana aan Amsteldijk combineert luxe met historie

Het voormalige stadsarchief aan de Amsterdamse Amsteldijk 67 is omgetoverd tot een vijfsterrenhotel: Pestana Amsterdam Riverside.

De Portugese Pestana Hotel Group, die inmiddels 90 hotels in 15 landen bezit, kocht het pand in 2014 en renoveerde het volledig om, met behoud van alle historische elementen, een comfortabele, luxe en warme omgeving te creëren.

Het hotel beschikt over 154 kamers en appartementen. Maar dat niet alleen. Pestana Amsterdam herbergt ook een restaurant en een bar onder toezicht van de Nederlandse chef-kok Peter Lute. Daarnaast is er een monumentale balzaal, een eigen spa- en welnesscentrum, dat wordt gerund door haar- en beautystilist Marc Lubach, er zijn verschillende vergaderzalen èn er is een stadstuin met een monumentale boom.

Nieuwer-Amstel


Het historische gebouw is in 1892 ontworpen door architect Roelof Kuipers en diende ooit als Raadhuis voor de gemeente Nieuwer-Amstel, waarna het Stadsarchief van Amsterdam zich er vestigde, dat inmiddels naar de Vijzelstraat is verhuisd.


Villanova architecten, die hun sporen hebben verdiend met vele restauratie- en hergebruikprojecten in Amsterdam, tekenden voor de transformatie van het monument, maar ook voor de aanbouw van uitnodigende glazen serres en de toevoeging van twee nieuwe gebouwen die qua stijl aansluiten bij de 19e eeuwse omgeving. Om de originele elementen van het gebouw in ere te herstellen, zijn de torenhoge plafonds met originele, gestructureerde balken behouden, evenals de authentieke ramen.

Peter Lutte


Pestana Amsterdam Riverside beschikt over een eigen bar en restaurant onder leiding van de Nederlandse chef-kok Peter Lutte. Het restaurant, ARC. by Lute, brengt heerlijke gerechten in een ontspannen setting. Voor oud en nieuw stelde de chef-kok een speciaal menu samen met oesters, pata negra, zeebaars in ceviche stijl, gerookte zalm, bouillabaise, geroosterde ribstuk, kaasplank en ‘oliebolletjes’ met ijs en slagroom. Een fles champagne is bij de maaltijd inbegrepen. Zie hier voor mee informatie.

 

Amsteldijk 67,
1074 HZ Amsterdam
Tel: 020 220 6900
website

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *