Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Hoe je Afrika met Club Afrika écht kunt beleven

AfricaVoor een onvergetelijke reis naar het prachtige Afrikaanse continent, wordt vaak gekozen voor een groepsreis of een standaard rondreis. Maar dan maak je niet je éigen reis, maar die van de gids of touroperator, volgens een vaak afgezaagd programma.

Club Africa regelt jouw persoonlijke reis, geheel op maat en zonder greintje reisstress. Een uitgebreid reisdagboek is je eigen Lonely Planet en met je ClubAfricApp zit álles ook nog eens in je telefoon.

“Stel je voor: de Victoria Falls Safari Lodge, een boetiekhotel met een terras dat uitkijkt op hun eigen waterhole, waar alle dieren drinken. Fantastische plek! Het hoogtepunt voor mij was de bird hide waar je met z’n tweeën of vieren kunt lunchen of dineren. Dat huisje ligt vlakbij de waterhole en is ingegraven, zodat je op gelijke hoogte met het gras bent. Je zit zó dichtbij, dat je letterlijk de adem van de dieren in je gezicht voelt!”

Haal meer uit je reis

Dennis Hulshoff (43) is net terug uit Zimbabwe, waar hij weer op zoek ging naar de mooiste plekken voor zijn klanten. “Zo’n plek als de bird hide is een goed voorbeeld van de unieke ervaringen die wij onze klanten kunnen bieden. Wij gaan buiten de gebaande wegen, we zijn overal ter plekke geweest en adviseren uit de eerste hand. Zo kunnen wij mensen helpen keuzes te maken, zodat je veel meer uit je reis kunt halen!”
“Ander voorbeeld: de Ngorongoro krater, een natuurfenomeen in Tanzania waar continu wild aanwezig is. Daar komen zó veel toeristen, dat je later op de dag in een stofwolk van auto’s zit. Met ons kun je naar een tented lodge die óp de kraterrand ligt. De tentkamers – overigens heel luxe met en suite badkamers – maken dat je de geuren en geluiden van de bush echt ervaart. Van hieruit beleef je ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat je privé-moment bij de krater.”

Oprechte gastvrijheid

Twaalf jaar geleden ging Dennis voor het eerst naar Afrika. Hoewel hij al veel van de wereld had gezien, trof Afrika hem direct in zijn hart. “Het is de mix van de natuur, het wildlife en de warmte van de mensen. Die gastvrijheid, de oprechte wil van bijvoorbeeld guesthouse-eigenaren om het hun gasten helemaal naar de zin te maken, die is écht. Maar ook de kinderen, die al dolgelukkig zijn met een papieren of een leren bal, hun glimlach, die levensvreugde, dat raakt mij.”

“Tien jaar geleden begonnen wij als één van de eersten met maatwerk. Inmiddels gebruikt iedereen dat begrip, ook als er standaard modules worden aangeboden. Wij onderscheiden ons door het échte maatwerk, dat van dag tot dag wordt samengesteld en door het persoonlijke contact. Ons team bestaat uit vijf professionals.”

De ClubAfricApp

Trots is Dennis op het feit dat Club Africa als eerste in Nederland een op maat gemaakte ClubAfricApp aanbiedt. “Een reis begint met een aantal vragen die je op de site kunt invullen. Dan volgt persoonlijk contact en vragen we door. Aan de hand van het profiel maken wij een vrijblijvend ClubAfricAdvies, een mooi boek waar werkelijk alles in staat. Dit ‘praatstuk’ komen we toelichten. Het advies ontvangt de klant ook per e-mail, samen met de ClubAfricAssistent, het persoonlijk interactief reisadvies met klikbare links naar kaartjes, routes, lodges en activiteiten. Hiermee zijn we de eerste in Nederland, net als met de ClubAfricApp, waarin alle relevante informatie staat, van ticketnummers tot telefoonnummers van lodges. Je hele reis in een mooi boekwerk én in je telefoon!”

“Een tijdje geleden ging ik een reis toelichten bij een wat ouder stel, dat met alle kinderen en kleinkinderen naar Kenia ging. De hele familie zat vol spanning op me te wachten! Opa en oma stelden vooral vragen over de kosten en de kinderen vroegen zich af of er geen leeuwen in de tent zouden komen. Ze zijn alweer een tijdje terug en ze zijn er nog helemaal vol van. De zoon heeft een prachtig fotoboek gemaakt, dat hij laatst kwam laten zien. Hij zei dat de reis voor de hele familie een geschenk voor het leven was geweest.”

Club @frica, persoonlijke reizen
Kleine Poellaan 5a
1435 GK Rijsenhout
T 0297 349351
W www.clubafrica.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *