Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Hizi Hair: Naar de kapper gaan moet een uitje zijn!

Hizi Hair is een keten van kapperszaken in de wijde Randstad. Met 60 vestigingen en een 61ste op stapel, kun je rustig spreken van een succes. En dat in een tijd waarin de kappersbranche, zoals zo veel bedrijfstakken, onder druk staat. De enthousiaste eigenares van Hizi Hair in Mijdrecht, Renata Cherillo, heeft wel een verklaring voor dat succes.

 

Renata runt haar franchiseonderneming Hizi Hair nu zeven jaar en heeft een enorme passie voor haar zaak, haar klanten en het kappersvak. “Achter de schermen is genóeg te doen”, zegt ze, “maar ik sta zelf ook vier dagen te knippen en te kleuren. Ik wil lekker dat schaartje vasthouden. Op de werkvloer gebeurt het, daar kan ik mijn creativiteit kwijt en kan ik de mensen in de watten leggen”. Renata maakt dankbaar gebruik van de tools die Hizi Hair haar biedt. Haar medewerksters worden opgeleid op de Hizi Hair Academy in Haarlem. Iedere maandagavond wordt het team getraind door Renata in de salon.

Wat wil de klant?

Het succes van Hizi Hair verklaart Renata doordat de organisatie, die 31 jaar bestaat, staat als een huis en veel onderzoek doet. “Onlangs is er weer een groot klantenonderzoek gehouden. En wat wil de klant? De klant wil ‘in control’ zijn, dus tevreden naar buiten lopen met een kapsel dat voldoet aan z’n verwachtingen. De klant wil persoonlijk benaderd worden en niet het gevoel hebben dat hij in een soort knipfabriek terecht gekomen is. Dat doen wij door middel van het stellen van open vragen en door écht te luisteren. Het advies dat we geven is niet voorgeprogrammeerd maar oprecht, toegespitst op die ene, individuele persoon. Daar hamer ik op bij de meiden! Verder zijn mensen tegenwoordig niet meer trouw aan één kapper, maar kijken om zich heen. Consumenten zijn zich er zeer van bewust dat ze hun geld maar één keer kunnen uitgeven en willen waar voor hun geld.”

Acties en kortingen

Al deze aspecten zijn terug te vinden in de bedrijfsvoering van Hizi Hair. De keten bevindt zich in het middensegment, maar biedt een ‘hoogsegment ervaring’. Het interieur is laagdrempelig met een luxe uitstraling. Er zijn massagestoelen en bij de wasbak krijg je een heerlijke hoofdhuidmassage. De prijsbewuste klant wordt op zijn wenken bediend door veel aantrekkelijke acties. Renata: “De Hizi Hair Card die je voor € 9,95 voor een jaar koopt, geeft recht op veel kortingen: 10% op alle behandelingen in alle vestigingen en 20% op alle producten. We werken met L’Oréal Professionnel en Kérastase. Je wordt per e-mail op de hoogte gehouden van alle acties. De ene keer zijn dat fikse kortingen op kleuringen, de andere keer krijg je bij een behandeling een bijpassende fles shampoo cadeau. Als je meer dan vier keer per jaar naar de kapper gaat, heb je de card er al uit. En aan de kassa sta je nooit voor verrassingen, je weet van tevoren precies wat je kwijt bent.”

Trends

Renata: “Wat trends betreft, heel veel dingen zie je steeds terugkomen. Nu is dat weer retro, een beetje de jaren zestig look. Niet de hoge kapsels à la Amy Winehouse, maar denk meer aan Twiggy. Overigens vinden wij wat je staat belangrijker dan de zogenaamde modevoorschriften! In algemene zin zie je dit najaar bij de dames warme kleuren, koperrood, caramelbruin. Met een kleuranalyse door middel van sjaals kunnen we bepalen wat bij je huidskleur matcht, warme of juist koele tinten. Je gaat ook veel vlakkleuringen zien, die accentueren de vorm van het kapsel, creëren diepte. Het haar wordt ook minder gestyled, er moet beweging in zitten. Lang haar moet sexy zijn, bewegen, bouncen, gezond zijn! Laat je niet verleiden tot een plank vol flacons, maar koop twee goede producten, waar je maanden mee doet!”

Renata kan duidelijk nog úren vol geestdrift vertellen over haar zaak, maar ze vat het kernachtig samen: “Naar de kapper gaan moet geen noodzakelijk kwaad zijn, maar een lekker uitje. Je welkom voelen, jezelf laten verwennen en blij de deur uit gaan. Nog mooier dan je al was. Dat is altijd ons doel!”

 

Hizi Hair

Voor dames, heren, kinderen

Hizi Hair werkt zonder afspraak

Dorpsstraat 46

3641 ED Mijdrecht

T 0297 28 11 92

Geopend maandag t/m zaterdag

www.hizihair.nl

WS-Hizi-Hair---Mijdrecht-4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *