Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Eerste historische wandelroute Amstelveen is geopend

De wijken Randwijck, Elsrijk en Patrimonium zijn de eerste wijken waar Amstelveners een historische route kunnen wandelen.

Vorige week werden langs de route acht informatiepanelen geplaatst, waarmee de eerste van twee historische routes door Amstelveen een feit is. De route is gemaakt door stichting Museum zonder Muren en stelt bewoners van Amstelveen in staat om wat meer te komen over de geschiedenis van hun stad.

“In deze lastige tijd waarin we bijna nergens meer naar toe kunnen, is het belangrijk om dicht bij huis ontspanning te vinden,” zegt wethouder Herbert Raat (monumenten). Hij voegt er aan toe dat bewoners hebben meegedacht en gepraat over de routes, zodat een breed gedragen verhaal kan worden verteld.

De eerste route heeft de Tweede Wereldoorlog als thema. De route start bij de Michiel de Ruijterschool aan het Catharina van Clevepark en voert door de wijken Randwijck, Elsrijk en Patrimonium, om te eindigen bij het oorlogsmonument in het Broersepark. Op de acht panelen wordt iets verteld over de ontstaansgeschiedenis van de wijken, de architectuur, maar ook worden gebeurtenissen uit WO II behandeld.

De tweede route, die waarschijnlijk halverwege 2021 wordt geopend, zal door het Oude Dorp en het Keizer Karelpark voeren. De eerste wandelroute is  hier ook digitaal te bekijken.

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *