Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Historische Tuin is weer open

Musea moeten nog even geduld hebben, maar Museum de Historische Tuin in Aalsmeer  is een buitenmuseum, en dus zijn ze weer open voor publiek.

De prachtige tuin is weer volop te bewonderen. Steeds meer gewassen staan in bloei en een wandeling over het 540 meter lange perceel is dan ook een ontdekkingstocht van kleuren en geuren.

Bezoekers komen via de ophaalbrug aan het Praamplein binnen en kunnen dan een looproute volgen die hen langs de Aalsmeerse tuinbouw van 1700 tot 1960 voert. In historische volgorde zien bezoekers de teelt van onder andere fruit, vormculturen, sierheesters en rozen. Ook zijn er dit jaar enkele kunstwerken te bewonderen van ikebanakunstenaars.

De binnenruimtes moeten nog even dicht blijven, dus de tentoonstellingskas, de veilingzaal en de museumboerderij zijn nog niet toegankelijk, maar er blijft nog gezien te zien.

De Historische Tuin is van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 16.30 uur geopend. De entree bedraagt € 6,-. Museumkaarthouders, donateurs en kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen. Op Tweede Pinksterdag,maandag 24 mei, is de tuin ook geopend, van 13.00 tot 16.30 uur.

Bezoekersregistratie vindt aan de kassa plaats. Bezoekers dienen 1,5 meter afstand te houden en bij klachten thuis te blijven. Zie ook www.historischetuinaalsmeer.nl.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *