Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Een historisch pand in Abcoude met het comfort van nu

Het monumentale pand aan de Stationsstraat 17 in Abcoude is typisch zo’n huis dat je moet zien. En voelen. Want achter de statige witte façade, vind je een warm nest. Een huis met een ziel, waar je je direct geborgen voelt. 

Dat was 15 jaar geleden wel anders. Want hoewel Stephanie Saenger (67) destijds op slag verliefd werd op de woning, verkeerde het in een wat sjofele staat. Daarom stripten zij en haar man Hans het huis van de nok tot de fundering, vernieuwden en isoleerden alles en deelden het opnieuw in. Resultaat: een historisch pand uit 1886 met het comfort van nu. Praktisch, barstensvol sfeer, voorzien van 4 slaapkamers, 3 badkamers, 3 separate toiletten en met een energielabel A. De cv-installatie is uit 2020 en in 2017 werden 12 zonnepanelen geplaatst. Een woning waar je zo in kunt.

Ideale ligging

“Eigenlijk hoef ik niet zo nodig weg hier,” zegt Stephanie, “maar Hans wil ontzettend graag in Haarlem bij de kinderen en de kleinkinderen wonen. Ik houd heel erg van dit huis, van het dorp en onze straat. In de Stationsstraat wonen stellen, jonge gezinnen, een enkele BN’er en ouderen. Een gezellige mix, die goed met elkaar omgaat. Ieder jaar met Sinterklaas zetten de kinderen uit de straat hun schoen bij ons, bij de open haard. De ligging van het huis is ook ideaal. Ga ik uit de voordeur linksaf dan wandel ik de natuur in, sla ik rechtsaf dan loop ik het centrum in. Daar vind je alles: boetieks, restaurants, een HEMA, de markt, verswinkels, kappers en noem maar op.”

“Voor gezinnen is Abcoude een ideale plek: er zijn vier basisscholen, sportverenigingen, een theater, horeca en binnenkort opent het Sporthuis met zwembad. Wij kozen destijds voor Abcoude omdat er een treinstation is en omdat je in een oogwenk in zowel Utrecht en Amsterdam, als op Schiphol bent.” 

Mansardekap

De tuin op het noorden is bescheiden met zijn 41 m², maar biedt veel privacy. Achterlangs loopt het riviertje het Gein. Voor een kleine sloep zou je een stukje tuin moeten offeren, maar een kano of sup ligt zo in het water. Voor zonaanbidders is er een riant dakterras met uitzicht op het oude deel van Abcoude met zijn twee markante kerktorens. Een vaardige timmerman bouwde in het hele huis maatwerk kleding- en boekenkasten. Voor bergruimte is er ook nog de bijkeuken, de schuur met achterom en de zolder met mansardekap. De laatste zou, met de fraaie balken in het zicht, ook kunnen worden verbouwd tot extra slaapkamer. 

“Het is moeilijk te zeggen wat ik het meeste ga missen,” zegt Stephanie. “Voor Hans is dat zonder twijfel de grote leefkeuken met de drie ovens, zijn domein. Straks zetten we nog één keer de kerstboom in de houder aan de voorgevel en dan hoop ik dat daarna het huis in goede handen komt. Het heeft zó veel mogelijkheden: voor kantoor aan huis, een praktijk, een au pair. Ik gun dit huis leuke bewoners.”

Makelaar Roeland Hillen voegt toe: “Een pand met historie! Van voormalig postkantoor met directeurswoning naar meubelmakerij. Maar nu is het een prachtig verbouwd en statig herenhuis. Zeer geschikt voor kleine en grotere gezinnen. ‘Downtown Abcoude’ is het fijn wonen.”

 

Stationsstraat 17, Abcoude │ € 1.460.000,– k.k. 

Perceel: 215 m2 │ woonoppervlakte: 243 m2

Kamers: 9, waarvan 4 slaapkamers

Makelaar: Roeland Hillen, Raad-Huis Makelaardij 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *