Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

HIP Studio gaat voor gedurfde en verrassende interieurs

Van Ron Gastrobar Sophialaan tot het Marriot Hotel in Rotterdam, HIP Studio uit Abcoude ontwerpt de meest uiteenlopende interieurs, maar altijd gedurfd en verrassend. Wim Hoopman en zijn dochter Maxine geven leiding aan het interieurontwerpbureau. “We zijn positief eigenwijs en willen altijd iets anders doen dan wat we gisteren gedaan hebben.” 

Elke ochtend zit het team van HIP Studio samen om de tafel. Een vast gezamenlijk moment van overleg. Vaak brandt de open haard in het midden van de ruimte. Via de ramen – het architectuur- en interieurontwerpbureau huist op de bovenste verdieping van een licht pand tegenover station Abcoude – kijk je uit over de weilanden. “Een fantastische werkplek”, zegt Wim Hoopman, die samen met dochter Maxine verantwoordelijk is voor het hele proces omtrent interieurarchitectuur en aan het hoofd staat van een hecht en vakkundig team. 

“Mijn vrouw Yvonne is dit bedrijf zo’n vijfentwintig jaar gestart en is tot op de dag van vandaag betrokken als stille adviseur”, vervolgt Wim. “Ze kijkt mee, onderzoekt trends en bezoekt beurzen.” Maxine schreef tijdens haar studie aan de Nyenrode Business Universiteit een scriptie over het bedrijf van haar ouders. Ze werd zo enthousiast dat ze inmiddels als partner is toegetreden. Heel uniek, noemt Wim de samenwerking met zijn dochter. “We zijn echt een twee-eenheid. Maxine heeft een sterke financiële achtergrond en creativiteit zit haar in de genen.”

Eigen atelier

Vanaf dag één kiest HIP Studio bewust voor een breed werkveld. Wim: “De afwisseling houdt ons jong en scherp. We doen veel in de hospitalitybranche: gastenlobby’s op Schiphol, hotels, restaurants en bars. Maar als we worden gebeld door een jong stel dat net een appartement heeft gekocht en gave ontwerptekeningen wil, doen we dat ook.” 

Arrogantie is het bedrijf uit Abcoude vreemd. Wim is daarnaast van mening dat een goede interieurarchitect alle stijlen moet beheersen. Van superstrak tot klassiek. Als het maar niveau heeft en klasse uitstraalt. HIP Studio beschikt over een eigen atelier en heeft allerlei specialisten in huis. Van toptekenaars tot mensen die goed kunnen renderen. “Bij sommige projecten zijn we in charge voor alles, van de logistiek tot het behang en de meubels. We werken daarvoor samen met vaste partners.”

Passie voor licht

Op een positief eigenwijze manier willen Wim en Maxine bij elk project alles eruit halen. “Ja, we hóuden van dit vak. Als we een fluwelen behang in ons hoofd hebben dat we nergens kunnen krijgen, dan laten we dat zelf maken. We zijn ook gek op licht. Met Maretti Lighting uit Almere maken we onze eigen lichtcollecties. En we werken graag met leer. De leercollectie van Alphenberg in Waalwijk is absoluut uniek! Leer kun je heel strak snijden, zo kun je er vloeren, muren of tafels mee bekleden. Als je een partner hebt die snapt wat je wil, is dat geweldig en kun je elkaar versterken. Zo hebben we overal contacten. Een groot en uniek netwerk. Daar zijn we trots op en die partners zijn we trouw. Het is heel inspirerend om samen een project tot een succes te maken.”

Boom vol gebakjes

Het interieurontwerpbureau heeft veel terugkerende opdrachtgevers. Horecaondernemer Ron Blaauw werkt bijvoorbeeld al vanaf de opening van zijn allereerste restaurant samen met HIP Studio. Recent onderging Ron Gastrobar Sophialaan in Amsterdam-Zuid een metamorfose. Wim en Maxine kwamen op het lumineuze idee om de entree te verleggen naar de tuin, waar 200 gasten kunnen dineren. 

“Zodra je de poort door loopt, stap je in een groene oase van bloemen en planten en zie je de naam van het restaurant in neonletters”, vertelt Wim enthousiast. “Het koffiebarretje hebben we omgetoverd tot patisseriecorner met staal en roze tegeltjes, een ijsmachine en een grote boom waar taartjes en gebakjes in hangen.” De Amsterdamse kunstenaar Selwyn Senatori, een goede vriend van Ron Blaauw, beschilderde de tegeltjes met smakelijke scones, ijsjes en taartjes. Hij beschilderde ook paspoppen die verspreid over het hele terras werden opgesteld. Een creatieve benadering van de anderhalve meter afstand.

Vernieuwingsdrang

“Als horecaondernemer is het belangrijk om, juist nu, te blijven verrassen”, vindt Wim. “Een spannend interieurconcept draagt daaraan bij. Het moet een verhaal vertellen, voor dynamiek zorgen, mensen prikkelen. Het mag soms zelfs een beetje schuren.” Maar het moet geen HIP-feestje worden, benadrukt hij. Het gaat hem niet om de kick om zijn eigen stempel op een project te drukken. En hoewel de interieurs van het bedrijf vaak een kosmopolitische uitstraling hebben, hoeft creativiteit ook niet altijd duur of luxe te zijn.

“Veel belangrijker is dat een ontwerp klopt tot in de kleinste details, dat de opdrachtgever er blij van wordt. Zo zijn we altijd bezig om te vernieuwen, tijd vrij te maken om iets origineels te ontwikkelen waar we normaal niet aan toe komen. Want we willen altijd iets anders doen dan wat we gisteren gedaan hebben.”

 

www.hipstudio.nl

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *