Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Het Chocoladehuisje is er voor grote en kleine snoepers

In het centrum van Mijdrecht, vlakbij het bruggetje over de Kerkvaart, vind je de droom van iedere chocoholic: Het Chocoladehuisje. Nog net niet een huisje gemaakt van chocola, maar wel een winkel vól met de allerbeste chocola en chocoladespecialiteiten. Voor een kop koffie en een high tea kun je er ook terecht!

Voor het leuke hoekpand in de Dorpsstraat werd al enige tijd een nieuwe bestemming gezocht en toen men de creatieve ondernemer Jeroen hiervoor benaderde, hoefde hij niet lang na te denken: “Ik vond dat de zaak onderscheidend moest zijn en van toegevoegde waarde voor Mijdrecht,” legt hij uit. “Binnen tien minuten wist ik het: chocola! Een speciaalzaak met chocola en chocoladespecialiteiten van de beste kwaliteit!” 

Alle leveranciers van Het Chocoladehuisje werken met chocola van Callebaut, Belgische topkwaliteit  die bovendien fair trade wordt geproduceerd. “We werken met vijf verschillende chocolatiers en bij allemaal nemen we hun top vijf af,” vertelt Jeroen. 

“Zo is er één een meester op het gebied van noten – hij maakt de beste pindarotsjes en hazelnootplaten – en een ander is de koning van de verse truffels. Bij hem betrekken we onze onweerstaanbare slagroomtruffels, crème bruléetruffels, zoutkarameltruffels en noem maar op. Er is veel variatie en we hebben altijd een truffel van de week. Mensen kunnen maar moeilijk kiezen, dus we houden het simpel: driehonderd gram verse truffels koop je voor een tientje.”

Twintig soorten bonbons

Keuzestress zou je ook kunnen krijgen van de vijftig bakken met verschillende chocoladespecialiteiten, waar je naar wens per ons, maar ook per stuk uit kunt kiezen. Iedere week zijn er twintig verschillende smaken bonbons, bonbons met marsepein-, praliné- en ganachevullingen, maar ook met likeur en limoncellobonbons. 

Jeroen: “Je kunt bij ons voor elk gewenst bedrag een smaakvol cadeautje kopen, voor grote en voor kleine snoepers. Het aanbod wisselt wekelijks, want we willen onze klanten bij ieder bezoek kunnen verrassen. Proeven mag altijd! Momenteel is er lentechocolade: flikken met een  zachte mint- of zachte karamelvulling. De lentevoordeelzakjes zijn gevuld met gechocolateerde spekkies en caramel fudge repen. In de zomer komen we met gechocolateerde fruitsoorten en verpakken we alles in speciale zakjes, zodat al het lekkers in de koelkast mooi droog en knapperig blijft.”

Allemansmens

Zoals zijn zuidelijke tongval al doet vermoeden: Jeroen houdt van gezelligheid en van mensen. Een allemansmens noemt hij zichzelf: “Mijdrecht heeft een mooi koopcentrum en een goed aanbod. Ik vind het erg leuk om samen te werken met andere ondernemers, om te verbinden. Wij verpakken cadeautjes in schalen en mokken van Rivièra Maison en Blond van Cissy’s Trendshop en zij verkoopt chocola van mij in haar winkel. Wij zijn van 13.00 tot 17.00 uur geopend, dus op deze manier kan men ook ’s ochtends onze chocola kopen. Modezaak Prego deelt regelmatig zakjes chocola uit aan klanten en makelaar Linda Ruijgrok koopt wekelijks chocola voor bezichtigingen.”

“Binnenkort komt een groep kinderen van de Hoflandschool een bedrijfsbezoek afleggen en bij de Avondvierdaagse gaan we chocola uitdelen aan de deelnemers. Het is fijn om maatschappelijk iets bij te kunnen dragen, al is het nog zo klein. Maar commercieel zijn we natuurlijk ook: we spelen in op speciale dagen en bieden bijvoorbeeld leuke Vaderdagverrassingen, geslaagdencadeaus en meester- en juffenpresentjes aan. Onze chocolatiers kunnen op maat harten en repen met teksten maken, desgewenst met gepersonaliseerde wikkels. En we maken veel pakketten voor bedrijven, dat gaan we met kerst natuurlijk ook doen.”

High tea

Waar het idee voor een chocoladespeciaalzaak binnen tien minuten aan Jeroens brein ontsproot, zijn beleidsplan voor de winkel was al even summier. “Als ervaren horecaman heb ik geleerd dat je met een goede ingeving soms gewoon moet beginnen en dat je dan gaandeweg je plannen bijstelt. Dan blijft er ruimte voor nieuwe ideeën, zoals bijvoorbeeld onze high teas. Je kunt in Het Chocoladehuisje koffie, thee en natuurlijk chocolademelk drinken en je kunt ook reserveren voor een high tea. Dat kost € 19,95 per persoon. Je krijgt dan zowel zoete als hartige lekkernijen, denk aan een chocolafonduetje met vers fruit, mini-wraps met carpaccio, minisandwiches met gegrilde rosbief, ham-kaascroissantjes en dergelijke. De high teas lopen als een trein!”

Eind maart begon Jeroen in zijn eentje, inmiddels heeft hij een leuk team om zich heen verzameld. “Op zaterdag staan we met z’n vieren, dan hebben we alle tijd om mensen te laten proeven, uitleg te geven en alles leuk te verpakken. Eerst had ik één voorraadkoelkast voor de verse truffels, nu staan er vier tot de nok toe gevulde koelkasten te draaien. Het is wel gebleken dat Mijdrecht een goed en vers product weet te waarderen!”

 

Het Chocoladehuisje
Dorpsstraat 76
Mijdrecht

M 06 83 41 91 36
Geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *