Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Kunst van Henk Veen tovert glimlach op je gezicht

Kunstenaar Henk Veen wil met zijn vrolijke en kleurrijke schilderijen graag een glimlach oproepen. Zijn werk is nu in Ziekenhuis Amstelland te zien.

In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil Veen iedereen die het nodig heeft even laten vergeten waar je bent. Het doet hem goed dat hij met zijn kunstwerken mensen kan laten glimlachen. Met zijn kunstwerken, waarvan er momenteel 32 op de begane grond van het ziekenhuis hangen, mag hij graag een beetje steun en vrolijkheid overbrengen. “Het is vrolijk en uitgesproken werk, ook ik word er helemaal blij van,” zegt Conny van den Oever, die voor het ziekenhuis de exposities verzorgt.

Henk Veen maakte jarenlang het aandenken voor de businesslopers van de Dam tot Dam loop, twee weken lang schilderde hij met bekende Nederlanders als John Cruyff in een hoeketage van de Amsterdamse Bijenkorf en hij ontwierp de Johan Cruyff-tram, die vier maanden door Amsterdam reed.

Ziekenhuis Amstelland staat aan de Laan van de Helende Meesters 8 in Amstelveen en de tentoonstelling is tot eind september 2019 te zien.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *