Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

De vrolijke kunstwerken van Henk Veen zijn nu in Amstelland te zien

Kunstenaar Henk Veen maakt kleurrijke en sprekende schilderijen, die tot eind oktober zijn te zien in het Amstelveense ziekenhuis Amstelland.

In een ziekenhuis kom je niet altijd voor je plezier en daarom wil hij graag iedereen die het nodig heeft met zijn schilderijen even laten vergeten waar ze zijn. Een glimlach, daar doet hij voor.

Op de begane grond van het ziekenhuis hangen 32 van zijn kunstwerken. Het zijn vrolijke kunstwerken, waar je helemaal blij van wordt,” zegt Conny van den Oever, die de exposities in het ziekenhuis verzorgt.

Henk Veen weet welke zorgen bezoekers van het Amstelland-ziekenhuis kunnen hebben. Zo’n vijf jaar geleden raakten de bloedvaten in zijn hoofd verstopt, waar hij hersenschade aan overhield. Na een periode van revalidatie moest hij knokken om weer te kunnen schilderen, en weer de dagelijks dingen zelf te kunnen doen. Hij weet dus maar al te goed hoe, als je lichamelijk tien stappen terug moet doen, humor en een lach nodig hebt om door te kunnen vechten. Daar zijn zijn Brillies-schilderijen uit ontstaan, bedoeld om wat vrolijkheid te brengen voor al je het even niet meer weet. Het kan je helpen ‘terug te gaan naar de basis, waar je jezelfde weer terug vindt en verder weer vooruit kan,’ zoals de kunstenaar het zelf formuleert.

Ziekenhuis Amstelland ligft aan de Laan van de Helende Meester 8 in Amstelveen.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *