Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Een heerlijk droomhuis aan de Amstel

Om bij het bijzondere huis van Cindy en Stephan in De Kwakel te komen, moet je eerst een hindernis nemen. De Amstel, namelijk. Maar eenmaal aan de overkant van het water wacht je een waar paradijs.

Cindy Buijsse (43) had de woning aan het Jaagpad al lang in het vizier, maar haar vriend Stephan Klopper (51), aannemer van beroep, zag weinig in het oude huis. Wat ook niet hielp was dat de buurman, een boer, bij de eerste bezichtiging nét gegierd had. “Je denkt toch niet dat ik hier in de stront ga zitten?” was Stephans eerste commentaar.

Maar nadat Cindy haar ideeën voor de woning had ontvouwd en Stephan de bouwkundige mogelijkheden nog eens had doorgenomen, kwam het toch tot een tweede bezichtiging. De mestdampen waren opgetrokken en Stephan deed spontaan een scherp bod. Want potentie had het hokkerige huis uit 1917 wel: door de schuur van 10 bij 10 meter bij het huis te betrekken, zou een zee van ruimte ontstaan. Daarbij was de ligging, aan het water en tussen de weilanden, zonder meer idyllisch te noemen. Dat het huis alleen per boot bereikbaar was, vormde voor het stel geen beletsel.

Ze reden naar een terras om te proosten op het zojuist gedane bod en nog voordat de drankjes er waren, belde de makelaar al. Hij deed nog een halfslachtig tegenbod, maar Stephan bleef bij zijn eerdere standpunt: ‘Dit is ons bod, van heen en weer bieden houd ik niet’. Het drankje werd een fles champagne, Jaagpad 14 was van hun!

Landelijk-industriële stijl

‘Ergens doorheen kijken’ is Cindy’s tweede natuur. Zij is interieurontwerpster-stylist en eigenares van Cin in Wonen in Ter Aar, een woonloods vol trendy, vintage en brocante meubelen en accessoires. Om de week rijdt ze met haar bus naar België en Frankrijk, op zoek naar mooie vondsten. “Bij het eerste bezoek aan de woning zag ik het direct: alle binnenmuren moesten eruit en de grote schuur moest bij het huis worden betrokken. Kortom, alles moest op de schop. Qua stijl zitten Stephan en ik op één lijn: we wilden een landelijk-industrieel huis, stoer en origineel. In november 2013 kregen we de sleutel en zijn we aan de slag gegaan.”

Lees verder in de nieuwe uitgave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *