Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Amstelveens heemparkenboekje is opnieuw verkrijgbaar

Het boekje, waarin de schoonheid van de Amstelveense heemparken wordt beschreven, is opnieuw verkrijgbaar.

Bloembollenbedrijf JUB Holland nam daartoe het initiatief. Het heemparkenteam van de gemeente Amstelveen actualiseerde de tekst en auteur Carien van Boxtel – zij is tuin- en landschapsontwerper – schreef een gloednieuw hoofdstuk over de bijzondere voorjaarsbol- en knolgewassen in de heemparken.

Robbert Uittenbogaard, directeur JUB Holland, overhandigde deze week het eerste exemplaar van de herziene uitgave aan wethouder Floor Gordon (groenbeheer). Hij deed dat in het Dr. Jac. P. Thijssepark. Zo te zien houden ze voldoende afstand.

“Het heemparkteam leidt groenbeheerders en groenontwerpers uit de hele wereld rond,” vertelt Gordon. De vakspecialisten doen hier inspiratie op. Maar zij niet alleen. Bezoekers van de heemparken kunnen genieten van de prachtige doorkijkjes en waterpartijen en de vele inheemse planten, bloembollen en knollen.

Directeur Uittenbogaard van bloembollenbedrijf JUB Holland nam het initiatief om het boekje te herzien en de actualiseren, omdat zijn bedrijf regelmatig studiedagen en excursies in en bij de heemparken organiseert. Toen hij merkte dat het boekje niet meer in de handel was, nam hij het initiatief tot een herdruk.

Heemparkbeheerder Walter Busse geeft regelmatig rondleidingen in de heemparken. Met gepaste afstand – 1,5 meter – en op rustige momenten kan er wat hem betreft op de smalle paadjes een ommetje worden gemaakt. Amstelveen telt drie heemparken: De Braak, het Dr. Koos Landwehrpark en het Dr. Jac. P. Thijssepark.

Het boekje ‘Dwalen door betoverend groen’ (ISBN 9789460222726) beschrijft een wandeling door de parken. Het is ook in het Engels te verkrijgen. Dan heet het The enchanted heemparks of Amstelveen. Het boekje is te bestellen via de website van LM Publishers, maar het is ook in de erkende boekhandel verkrijgbaar. Het bevat zowel een volledige soortenlijst in het Latijn, Engels en Nederlands als prachtige foto’s.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *