Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Hat-à-Porter van Eudia

De hoed is een aan comeback bezig. Steeds vaker zie je weer hoofddeksels in het straatbeeld, ook bij jonge hippe types. Het Nederlandse hoedenmerk EUDIA draagt daar graag een steentje aan bij, want een hoed is stijlvol en getuigt van durf.

“Ik wil het ambacht in leven houden door met oude technieken fashionable ontwerpen te maken,” zegt hoedenontwerpster Evelien Gentis-Smit (31), oprichter van Eudia, terwijl ze thee zet in haar boetiek annex atelier aan de chique Haagse winkelstraat de Denneweg. We nemen plaats aan haar werktafel achterin de winkel waar van alles te zien is. Aan de muur hangen een stuk of 25 elegante hoedjes in alle soorten en maten.

Op de grond staat een bruinleren hoedendoes, een naoorlogs exemplaar gevoerd met zalmroze zijde en voorzien van een goudkleurig slotje. Een erfstuk van Eveliens oma Eudia aan wie zij haar tweede naam dankt, ook het bedrijf is naar haar vernoemd. “Hoeden zie je tegenwoordig overal, vooral in grote steden – of je nu in Amsterdam, Londen of Madrid bent. Mensen staan er weer voor open.” Opgewekt: “Het is altijd mijn missie geweest om daaraan bij te dragen.”

Eudia is onder meer verkrijgbaar bij Lutz in Vinkeveen en bij Bronwasser in Buitenveldert.

www.eudia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *