Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Paradijselijke tuinen aan de Amsterdamse grachten

Méér dan dertig grachtentuinen zijn 15, 16 en 17 juni 2018 te bezichtigen tijdens de Amsterdamse Open Tuinen Dagen.

De tuinen achter de statige huizen van de Amsterdamse grachtengordel vormen een oase van rust in de drukte van de Amsterdamse binnenstad. Tuinarchitecten als Angrid Tilanus, Arend Jan van der Horst, Piet Oudolf, Robert Broekema en Saskia Albrecht hebben menig tuin omgetoverd tot een waar lusthof.

De Amsterdamse Open Tuinendagen zijn dè gelegenheid om veel van die ontwerpen van bekende tuinarchitecten op één dag te kunnen bekijken en vergelijken.

De deelnemende tuinen zijn vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni van 10 tot 17 uur geopend. Kaarten, die drie dagen geldig zijn, zijn in de voorverkoop voor € 18,- verkrijgbaar bij de webshop van Museum Van Loon.

Op de dag zelf kan men voor € 20,- kaarten kopen bij één van de startadressen:
Amnesty International, Keizersgracht 177, Cromhouthuis, Herengracht 177, Cromhouthuis, Herengracht 368, Museum Van Loon, Keizersgracht 672, Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605 en Huis Marseille, Keizersgracht 401. De opbrengst gaat naar het Grachtentuinen Fonds.

Vanwege stoepen en trappen zijn de tuinen helaas niet voor rolstoelgebruikers toegankelijk. Ook honden en kinderwagens worden niet toegelaten.

Bij de de foto: een particuliere tuin aan de Keizersgracht. Photo by John Lewis Marshall

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *