Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Alles ademt golf op Borchland

Voor wie geen tijd heeft voor 18 holes en naast het golfen ook op zoek is naar gezelligheid en een goede maaltijd, is Borchland the place to be. Naast allerlei sociale activiteiten maakt Golfclub Amstelborgh vooral werk van het moderne golf: er wordt interactief gecommuniceerd om de golfer alles te kunnen vertellen over zijn of haar spel.

Pal naast de A2, te herkennen ’s avonds aan de verlichte baan, midden in het groen kun je Golfclub Amstelborgh niet missen. “Sinds 1991 ligt hier een 9 holes par 3 baan, die een mooie balans biedt van makkelijke en uitdagende holes”, vertelt Lidy Ram. Tien jaar heeft ze les gegeven als PGA golfprofessional, nu is ze manager van Golfclub Amstelborgh. Het is een golfbaan voor iedereen en voor ieder budget: entreegeld kennen ze er niet en voor een jaar spelen ben je 395 euro kwijt. Niet zo gek dus dat menig golfer, sommigen zelfs naast zijn eigen golfclub, ook lid is van Golfclub Amstelborgh en het aantal leden gestaag stijgt.

Amstelborgh

“Het is laagdrempelig, compact, overzichtelijk, vriendelijk en voor ieder niveau uitdagend: topspelers twitteren erover,” vertelt Lidy. Op Golfclub Amstelborgh tref je sportieve en recreatieve golfers aan, mensen die voor of na hun werk nog even hun swing en/of korte spel willen oefenen, maar ook jeugd. En dat laatste is natuurlijk niet zo gek met een speciaal jeugdtarief van 95 euro voor onbeperkt spelen. “Amstelborgh is vooral het golfen van nu, zeg maar versie golf 2.0,” aldus Lidy.

“Met het moderne golfen bedoelen we dat we cursisten van alle leeftijden bij de hand nemen. Alleen aanwijzingen op de mat is niet meer van deze tijd. We communiceren actief met leerlingen aan de hand van een profiel dat ze zelf kunnen aanmaken. Daar kun je beelden van de les terugvinden en het commentaar van de golfpro nalezen. Je kunt scorekaarten invullen om een analyse van je eigen spel te maken. Je kunt het ook online via je eigen profiel met je de vrienden bespreken. Je gaat wat niveau betreft veel sneller vooruit.”

Track Tee

Op de driving range zijn afslagmatten uitgerust met het moderne Track Tee systeem, zodat je op de (overdekte) driving range precies ziet welke afstand je slagen hebben. “Dat is ideaal om te oefenen en om zo constanter te worden.” Lessen zijn ook via een app te volgen. “Golfclub Amstelborgh ademt golf. Mede door de komst van de golfshop van Hans Lemmens, die tot de top 3 clubfitters – clubs worden op maat gemaakt – van Nederland behoort, is de club helemaal klaar voor het golfen van nu. Of je nu gevorderd bent of beginner, iedereen is ermee gebaat met een goede set te spelen. Met name beginners hebben nogal eens de neiging om met oude clubs van zolder te gaan spelen. Niet doen! Juist als je net begint, heb je de juiste uitrusting nodig.”

Het restaurant en het terras waar het goed toeven is, maken het golfplaatje compleet. Want volgens Lidy is ook de relatie van de golfer met de golfbaan aan het veranderen. “Voorheen waren de golfbaan en de golfpro twee verschillende dingen. Nu is het meer een geheel en ontstaat er een clubbinding. Je wordt door iedereen meegenomen om een leuke tijd te hebben.” Nachtwedstrijden, avondcompetitie, wedstrijden om fit te worden: er blijkt grote behoefte aan gezelligheid. “En daar spelen we ook op in.”

Daarnaast speelt ook de beschikbare tijd een rol. “Vroeger liep men een dagje 18 holes, in plaats van naar kantoor te gaan. Nu pakken ze 9 holes, dat is de helft van de tijd. Mensen hebben het druk, moeten tijd vrij maken voor golf en dat lukt niet altijd.” Golfclub Amstelborgh speelt hier op in door verschillende abonnementen aan te bieden, al vanaf 85 euro, inclusief gratis parkeren.

Golfvaardigheidsbewijs

Niet zo gek dat Golfclub Amstelborgh het ledenaantal sinds vorig jaar heeft zien verdubbelen. Dat was nodig ook na een paar roerige jaren. Intussen heeft de golfclub weer de aansluiting bij de Nederlandse Golf Federatie gevonden, zodat je er ook je HCP 54 – voorheen het golfvaardigheidsbewijs (GVB) – kunt halen. “We zijn er nog wel degelijk!” zegt Lidy. Verder zet Golfclub Amstelborgh vooral in op de jeugd met Kids4Golf en scholierenkampioenschappen. Het tekent de golfclub. “Het is onze ambitie om een een gezellige club te zijn waar men het golfspel op een plezierige kan leren en verder kan tillen tot een hoger niveau. Golfclub Amstelborgh is er voor iedereen.”

Borchland, the place to B.

Golfclub Amstelborgh

Borchlandweg 6-12

1099 CT Amsterdam

T 020 56 333 33

W www.borchland.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *