Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Een goede bh zie je niet!

Lingerie van Rosa Underwear

Binnen de mode is lingerie nog steeds een ondergeschoven kindje. Onterecht, volgens Sabine Zimmer van Rosa Underwear in Nieuwkoop. Haar missie met Rosa (een samentrekking tussen haar naam en die van haar man Ronald) is iedereen het goede gevoel van lingerie laten beleven. Want als een bh goed zit, zit het ook lekker.

De interesse in lingerie begon bij Sabine al vroeg: “Mijn moeder weet nog goed dat ik als kind altijd in ondergoedzaken wilde kijken! Uiteindelijk kwam ik te werken in het ziekenhuis, maar ik wilde graag iets voor mijzelf gaan doen. Mijn ouders waren beiden ondernemer, dat krijg je dan toch mee. Vanwege mijn interesse was de stap naar lingerie snel gezet, maar ook omdat deze klanten soms net patiënten zijn; het is erg persoonlijk omdat je bij iemand in diens intieme sfeer komt.”

Een goede beha zie je niet, maar een slechte wel en dit kan je look echt om zeep helpen

Sabine en het team van Rosa, bestaande uit Carin, Karin en Dewi, noemen zichzelf stylistes. Sabine: “Dit is ingegeven door de training Lingerie Styling die wij volgen en waar wij speciaal voor geselecteerd zijn door Prima Donna en Marie Jo, onze twee grootste merken. Wij leren hier onder andere verkooptechnieken, styling en alles over de verschillende pasvormen. Wij proberen altijd te voldoen aan hun strenge criteria. Soms komt er een mystery shopper langs, gelukkig scoren wij gemiddeld ruim een negen!”

Persoonlijk bh-advies

“Zodoende tonen wij het voordeel van lingerie kopen in een speciaalzaak, boven kopen via internet. Wij kunnen het figuur en de huid zien. Wij weten wat we in de collectie hebben, hoe dat valt en dus wat goed bij de klant past en zit. Er is vaak een verschil tussen wat iemand mooi vindt en wat iemand mooi staat. En tussen wat iemand wil en wat iemand nodig heeft. Wij zijn er om iemand hier professioneel over te adviseren.”

Bij vrouwen komt er bij het kopen van lingerie via internet vaak frustratie kijken als het niet past, vertelt ze. “Ze denken dan ‘ik pas er niet in’, terwijl ze zouden moeten denken: ‘het past niet bij mij’. Ze zijn in de winkel vaak snel tevreden en denken: ‘het zit wel goed’. Als wij dan met een andere optie komen, blijkt dat vaak nog beter en dus lekkerder te zitten. Alleen dat gevoel kennen ze nog niet. Daar ligt onze uitdaging. Wij zeggen vaak: je voelt het niet als je het aan hebt, wel als je het uittrekt.”

Pasvorm bh essentieel

“We begrijpen heel goed dat de prijs van zo’n beha een drempel kan zijn. Men denkt dat een beha uit ongeveer 20 onderdelen bestaat, maar onze beha’s bestaan allemaal uit ongeveer 45 onderdelen.” Ze verduidelijkt het met een grote glasplaat, waaronder alle onderdelen van een Prima Donna beha  zijn uitgestald. “Het is millimeter werk, veel wordt met de hand gemaakt en de basismodellen hebben al tientallen jaren dezelfde pasvorm. En wist je dat wij in de winkel wel 85 verschillende maten hebben?”, aldus de enthousiaste Sabine.

Naast de basismodellen is er ieder seizoen een nieuwe collectie. Over de trends voor het najaar vertelt ze: “De kleuren worden warmer en dieper. Lange tijd was er in de accenten zilver te zien, nu zie je juist veel goudtinten. Voorheen moesten het vooral gladde cups zijn, tegenwoordig mag daar zeker mooi kant overheen zitten. Een leuke trend is ook de bralette: een beha in driehoekvorm, alleen heeft die van ons wel een cup, voor goede ondersteuning. Dergelijke beha’s mogen gerust gezien worden onder je kleding!”

Goede lingerie zie je niet

“Een beha kan de pasvorm van je kleding veel beter uit laten zien. Een goede beha zie je niet, maar een slechte wel en dit kan je look echt om zeep helpen.” Daarin heeft Sabine wel een beroepsdeformatie ontwikkeld, vertelt ze: “Ja, soms vind ik het echt tenenkrommend wat ik zie, ook op het strand. Het liefst zou ik dan iemand mijn kaartje willen geven, maar dat doe ik natuurlijk niet. Wat zou ik dan graag iemand willen helpen en bewijzen dat het ook anders kan.”  En daarin zien we die zorgzame en ondernemende kant van Sabine weer terug.

Bij Rosa Underwear kun je naast lingerie ook terecht voor badmode. En voor de heren heeft het ook bovenmode, onder de naam Blue-by-Rosa.

Rosa Underwear
Regthuysplein 14
Nieuwkoop
T 0172 572 493

One Comment

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *