Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Van der Zwaard Optiek: gezonde voeding is goed voor je ogen

Bij Oogmerk Van der Zwaard Optiek in Mijdrecht kun je je ogen goed de kost geven. Vanwege de prachtige brillen natuurlijk, maar ook letterlijk: bij Van der Zwaard wordt aandacht besteed aan voeding die goed is voor je ogen.

Het voorkomen van oogziektes hangt namelijk sterk samen met wat je eet. Wat dacht je van worteltaart en paprikasoep? Preventieve oogzorg wordt zo wel heel aantrekkelijk!

“Klanten denken vaak dat we wat te vieren hebben tijdens de Goed Voor Ogen 8-daagse, zo gezellig ziet het er hier dan uit met al die kleurrijke sapjes en hapjes!” vertelt Karin van der Zwaard. “We maken er een feestje van, maar we brengen vooral een belangrijke boodschap: door een gezonde leefstijl en te letten op wat je eet, kun je veel doen om de kans op oogziektes als droge ogen, traanogen, staar, glaucoom en macula degeneratie te verminderen.”

Sapjes en hapjes van Rendez Vous

“Naast belangrijke vitamines, mineralen en omega 3-vetzuren, spelen specifieke voedingsstoffen als luteïne en zeaxanthine bij preventie een grote rol. Wij verkopen voedingssupplementen waar deze stoffen in de juiste verhoudingen inzitten. Voor mensen met een genetische aanleg voor macula degeneratie bijvoorbeeld, kan dit heel belangrijk zijn. Maar luteïne en zeaxanthine zitten ook in groene bladgroenten, oranje paprika’s en pompoen.”

“En waar kunnen ze nou beter lekkere recepten bedenken met deze ingrediënten, dan bij restaurant Rendez Vous hier op het plein? Tijdens onze tweejaarlijkse Goed voor Ogen-actie verzorgt Rendez Vous dan ook heerlijke verse sapjes en hapjes als worteltaart, pompoentaart en taart met blauwe bessen, die wij uitdelen. Zelfs kleine kinderen moeten toegeven dat het ‘best lekker’ is. Wat maar weer bewijst dat gezond heus niet vies hoeft te zijn! Via onze website zwaardoptiek.nl kun je doorklikken naar het Goed Voor Ogen-platform, waar je leuke, oogvriendelijke recepten vindt.”

Orthoptie: de leer van het recht zien

Bij Van der Zwaard komen tegenwoordig veel meer kinderen over de vloer dan voorheen. Dat heeft alles te maken met Bina, de orthoptiste. Karin: “Orthoptie is letterlijk ‘de leer van het recht zien’ en gaat dus over problemen als luie ogen, scheelzien en dubbelzien. Vaak constateert het consultatiebureau zo’n afwijking, of de juf op school merkt dat een kind slecht ziet op het bord, regelmatig hoofdpijn heeft of last heeft van een oog dat naar binnen trekt bij vermoeidheid.”

iPhone slecht voor je ogen

“Het uren per dag op een iPhone of iPad kijken speelt hierbij ook een rol. Je kijkt dan lange tijd naar beneden en naar een punt dichtbij, de ogen trekken naar binnen. Vergeleken met buitenspelen, waarbij je een wijde blik hebt en je ogen steeds schakelen tussen ver en dichtbij zien, is het kijken op een schermpje een behoorlijk eenzijdige belasting van je oogspieren.”

“Vroeger moesten jonge kinderen bij problemen met zien naar het ziekenhuis, nu kunnen ze bij ons terecht. Bina is er niet altijd, want ze werkt ook nog in het ziekenhuis. Maar voor een kind is het natuurlijk veel minder bedreigend om bij ons, naar onze lieve Bina te gaan, dan naar het ziekenhuis! En mocht een kind dan een bril nodig hebben, dan is dat tegenwoordig helemaal niet ‘zielig’ meer. Sterker nog: een bril wordt gezien als een modeaccessoire en dat geldt ook voor kinderen. Natuurlijk hebben wij volop goede, leuke en hippe monturen voor kinderen om uit te kiezen!”

 

Oogmerk van der Zwaard Optiek
Raadhuisplein 2
Mijdrecht
T 0297 28 59 53

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *