Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Gezond en sterk gebit belangrijker dan mooi

Iedereen wil natuurlijk een mooi en gezond gebit. In een wereld waar velen op zoek zijn naar perfectie, streven tandarts Rik van Mill en zijn team ook naar optimale kwaliteit en authenticiteit. “Je kunt je gebit perfect laten verfraaien, maar het liefst met behoud van je eigen individualiteit en die is voor iedereen anders. Wij streven naar een mooi maar vooral gezond en sterk gebit. En dat kan uitstekend samengaan.”

Tanden en kiezen zijn kwetsbare, levende elementen en daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Elke ingreep heeft effect op de kwaliteit van het gebit, vertelt Rik van Mill. “Nu is het witter maken van het gebit helemaal de trend, maar daar moet je zeer voorzichtig mee omgaan. Veel methodes maken het glazuur poreus, waardoor juist weer snel verkleuring ontstaat, dus moet er weer gebleekt worden en zo schiet je op den duur je doel voorbij. Een tint lichter kan ook op een verantwoorde en duurzamer manier met bijvoorbeeld een fineer van porselein.”

Het gastvrije tandartsstel Rik en Wilma van Mill geeft een rondleiding door de praktijk, gelegen aan de groene Parmentierlaan in Amstelveen.

Facings

De praktijk heeft een team van internationale tandartsen en specialisten die tal van innovatieve tandheelkundige behandelingen uitvoeren op het gebied van preventie en mondhygiëne, kindertandheelkunde, orthodontie, kroon en brugwerk, endodontologie, implantologie en facings.

Patiënten worden vriendelijk ontvangen door de gastvrouwen van de receptie. Ondanks de bedrijvigheid in deze praktijk heerst er in de wachtruimte een huiselijke en relaxte sfeer waardoor jong en oud en zelfs kleine kinderen zich prettig voelen.

“Als er een nieuwe patiënt komt vragen we eerst altijd ‘wat kunnen we voor u doen’, en bespreken we de wensen en eventuele problemen. Het is erg belangrijk om hiervoor de tijd te nemen. Patiënten ervaren dit als heel ontspannend. Ondertussen kunnen we dan al een inschatting maken waar de problemen liggen en na klinisch onderzoek en foto’s kunnen we een behandelplan voorstellen.”

Engelstalige kliniek

“Naast Nederlandse patiënten die al jaren in onze praktijk komen, behandelen we ook mensen vanuit alle werelddelen. Die mix van culturen maakt het heel bijzonder”, vertelt Wilma. “Speciaal voor de Japanse community in Amstelveen en omstreken is er binnen onze praktijk een Japans team van tandartsen, assistenten en mondhygiënisten. Daarom is er ook een Japanse en Engelstalige versie van de nieuwe website die elk moment online komt te staan. Ook via social media wordt er in meerdere talen gecommuniceerd. Internationale patiënten, expats, van overal vandaan voelen zich ook thuis in onze internationale praktijk.”

Voor een optimaal plezier van je gebit is uiteraard de gezondheid van je tanden en kiezen essentieel. De basis van een sterke tand of kies is een gezonde wortel.

Om de gezondheid van een tand of wortel te behouden of te herstellen is vaak een wortelkanaalbehandeling nodig. Dit is de meest gecompliceerde tandheelkundige behandeling.

Gespecialiseerd in endodontologie

Op zoek naar meesterschap hierin kwam Rik bij de wereldwijd toonaangevende specialist op dit gebied dr. Clifford Ruddle in Santa Barbara in de Verenigde Staten, bij wie hij zijn opleiding heeft gevolgd. Meerdere malen per jaar vliegt Rik naar Santa Barbara om up-to-date te blijven en om bij terugkomst deze nieuwe kennis te delen met zijn eigen team en tandartsen die bij hem trainingen in de endodontologie volgen.

“De meeste mensen worden niet echt blij van het idee dat er een wortelkanaalbehandeling nodig is. Toch verloopt de behandeling bij ons zonder problemen en zijn de patiënten vaak verbaasd dat ze er niets van gevoeld hebben.

Het is natuurlijk wel een lange zit, we reserveren er standaard altijd twee uur voor omdat het belangrijk is om er de tijd voor te nemen.”

Schildertechniek

Vanwege de ingewikkelde anatomie zijn deze behandelingen altijd complex. Het geheim van een geslaagde wortelkanaalbehandeling is de befaamde Schildertechniek afkomstig uit de Verenigde Staten waarbij de hele wortel tot in de wortelpunt gereinigd wordt en ook alle zijkanaaltjes worden gevuld. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans meer om het gebied verder aan te tasten.

Rik behandelt samen met zijn team niet alleen hun eigen patiënten, maar ook patiënten van andere tandartsen. Door de expertise is de praktijk ook een verwijspraktijk waar patiënten met complexe gebitsproblemen naar toe doorverwezen kunnen worden voor een effectieve behandeling. “Tandartsen die zichzelf verder willen ontwikkelen op dit specialistische vakgebied kunnen bij ons trainingscentrum voor endodontologie zich verder bekwamen.”

Keramische of porseleinen overkappingen

“Je krijgt maar één keer de kans om het de eerste keer meteen goed te doen. In het begin van mijn carrière binnen de tandheelkunde werd er bij gebitsrenovatie veel voor goud gekozen, dit is de meest duurzame oplossing.”

“Uit esthetisch oogpunt kiezen we op dit moment veelal voor keramische of porseleinen overkappingen waar prachtige resultaten mee behaald kunnen worden. Duurzaamheid en esthetiek kunnen nog altijd het beste gecombineerd worden op eigen tanden en kiezen. Als het nodig is zijn implantaten een goede oplossing, toch is een eigen gebitselement het beste implantaat!”

“In deze hectische tijd kiest men vaak voor een snelle oplossing, wij kiezen voor duurzaamheid waarbij fraaie esthetiek wordt gecombineerd degelijke professionele tandheelkunde voor een optimaal resultaat.”

Tandartsenpraktijk H.J. van Mill

Praktijk voor Tandheelkunde en Endodontologie

Verwijspraktijk en trainingscentrum voor endodontologie
Parmentierlaan 76a
Amstelveen
T +31(0)206416566
E  info@hjvanmill.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *