Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Get Styled: voor de mooiste dag van je leven

Lineke Kool was pas 19 toen ze zelfstandig ondernemer werd. Nu, net 28, heeft ze de bovenverdieping van haar kapsalon Get Styled in Wilnis omgetoverd in de Hair & Make-up Academy. Daarnaast zijn zij en haar team druk met het haar en de make-up van bruiden, voor de – letterlijk – mooiste dag van hun leven.

“Nee hoor, onuitstaanbare bruiden, echte Bridezilla’s, maak ik eigenlijk nooit mee”, lacht Lineke. “Op de grote dag zelf zijn de bruiden juist meestal heel relaxed. Alles is dan geregeld en er valt iets van ze af, want ze weten: dit komt goed!”

Lineke en haar collega’s Joyce, Sarina en Lisa-Maria, de laatste is bovendien grimeur, gaan met de bruiden als volgt te werk. Op de dag van het afpassen van de jurk komt de bruid ’s ochtends naar Get Styled toe met afbeeldingen van kapsels en make-up die haar aanspreken. Lineke: “Het is dan aan ons om de ideeën van de bruid te vertalen naar een geheel dat in balans is. Omdat wij zowel het haar als de make-up doen, kunnen we het hele plaatje kloppend maken. We bespreken waar de accenten komen en gaan gezamenlijk op zoek naar de állerbeste versie van haarzelf! Omdat we vóór het afpassen van de jurk het proefkapsel en de make-up doen, komen we nooit voor verrassingen te staan.”

“Het zijn altijd bijzondere klussen. Je creëert echt een band met de bruid, je bent met hún dag bezig. Op de dag van de bruiloft moet alles perfect zijn. We zijn altijd ruim op tijd. Ik sta wel eens om half zes ’s ochtends ergens op de stoep en ben vaak de eerste die vraagt ‘heb je lekker geslapen?’ Soms ga ik nog terug, bijvoorbeeld na het diner voor een avondmake-up en een feestkapsel. Wat je nu veel ziet zijn losse, soms asymmetrische, knotten en vlechten. Niet stijfjes, maar een beetje bohemien, Ibizastijl.”

Beauty, Bubbles & Bites

Al jaren organiseert Lineke gezellige Beauty, Bubbles en Bites avonden voor vriendinnengroepjes. Bij een hapje en een drankje word je opgemaakt door een visagiste, leer je hoe je dat zelf kunt doen en krijg je persoonlijke beautytips, bijvoorbeeld hoe je couperose kunt camoufleren of hoe je je sterke punten benadrukt.

“We werken met een mooi compact make-up systeem van New Cid Cosmetics uit Londen, dat is ontwikkeld door visagisten die niet meer met koffers vol op pad wilden gaan. Van alle grote merken hebben ze de beste producten in een eigen lijn verwerkt en elk product is een gadget op zich: zo is er in iedere lippenstift een spiegeltje en een lichtknopje verwerkt.”

“In de kapsalon werken we met het merk Alfaparf Milano, dat in Italië en Spanje heel groot is. Voor Alfaparf ga ik twee keer per jaar naar Milaan om de trends te spotten en de Nederlandse tak te adviseren over de trends en over de inkoop. Een eervolle en leuke klus!”

Hair & Make-up Academy

Kapsters die ook make-up willen gaan doen, kunnen in plaats van een langdurige visagie opleiding, kiezen voor een compacte cursus in negen dagdelen op de Get Styled Hair & Make-up Academy. Lineke: “En andersom: schoonheidsspecialistes die het leuk vinden om het haar van hun klanten te kunnen stylen en opsteken, leren we hier hoe ze houdbare looks voor één dag kunnen maken. Nee, ik ben niet bang om op deze manier mijn eigen concurrentie te creëren, we krijgen zó veel aanvragen van bruidjes! Bovendien is het hartstikke leuk om, als wij vol zitten, iemand te kunnen aanbevelen die we zelf hebben opgeleid!”

 

Get Styled!

Hair & Visagie ~ Wellness

Hairsalon: Ladies – Gents – Kids – Hairweaving

Koningin Julianastraat 18

3648 AM Wilnis

T 0297-283132

 

Let op: 3 koopavonden!

 

Ma. Make-Up & Hair Academy

Di. Gesloten

Wo. 10.00 – 21.30

Do. 10.00 – 21.30

Vrij. 10.00 – 19.30

Zat. 10.00 – 17.00

GET STYLED team

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *