Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

‘Mancave’ Gentlemen’s Place streeft naar een ontspannen sfeer

“Gentlemen’s Place is een relaxte mannenkeet, waar eersteklas kleding wordt verkocht”, zo omschrijft Christiaan Sijnen de winkel in Aalsmeer. Ook Peter Willemse schuift aan, om te praten over de toekomst van de moderne business. Want ‘De Stijlmeesters’ presenteren dit jaar de GP Style Guide App, werken aan samengestelde modecollecties en gaan de strijd aan tegen plastic.

Uit de speakers klinkt het ene moment een feestnummer van de Toppers en dan weer de propere jazz van Michael Bublé. Het typeert de brede doelgroep die over de vloer komt. Ook een verwijzing naar sport is wel zo passend binnen een stoere herenmodezaak. 

“Laat ons de Red Bull maar zijn tussen de Ferrari en Mercedes”, zegt Christiaan. “Weet je, er zijn een hoop prachtige kledingzaken die mij inspireren. Maar ik geloof dat daar niet zo wordt gelachen als bij ons. We durven heel veel. Gaan dwars tegen de stroom in. En net als het Red Bull-team, vliegen wij ook weleens uit de bocht, ja. Vooral in het begin. Ik zal je eerlijk vertellen: de collectie, het advies, de koffie, alles moet natuurlijk kloppen. Maar het geeft juist een extra dimensie als je de klant die extra glimlach kan geven als hij in de spiegel kijkt. Dan zitten we samen goed in de race.”  

“Het is topsport”, vult Peter aan. “Je staat een mouw of broekspijp af te spelden – we vermaken de kleding namelijk – of je rent alweer naar de bar om de cappuccino’s bij te vullen. En voordat je het weet, blijft iedereen lekker hangen aan onze tafel en horen we onszelf roepen: ‘Weet je wat, schenk voor mij ook maar iets lekkers in!’ De mensen vinden die combinatie van pole position in styling en de ambiance heel fijn!” 

Vóór in die kledingkast!

Christiaan: “Een luxe merkportfolio kan prima samengaan met een ontspannen sfeer. Want een man zal altijd eerder een ‘testrit’ durven maken in kleding die hij normaal gesproken niet aandurft, als hij zich op zijn gemak voelt. Skinny jeans? Pullover met das eronder? Business casual? Ja, kan. Maar het moet wel matchen met zijn karakter en tot de gelegenheid waarvoor hij het gaat dragen.”

“Als iemand bedenkelijk in de spiegel kijkt, stuur ik hem meteen weer de paskamer in. ‘Doe maar uit, die polo! Want die ga je niet dragen. Dat weet ik nu al. Die komt achter in je kast te liggen.’ Terwijl, wij juist willen dat onze kleding vóór in die kast belandt. Daarom verkopen we ook heel vaak ‘nee’. Als het een mismatch is, zeggen we dat. Want alleen dan maak je ambassadeurs van je winkel. Krijgt die man een compliment? Dan komt hij geheid terug. IJdelheid is hem niet vreemd. ‘Heb je dat ene colbertje toevallig ook nog in een andere kleur?’”   

‘Die jongens van GP’

Christiaan: “Ik vind het leuk als mensen naar ons verwijzen als ‘die jongens van GP’. Het versterkt het gevoel dat Gentlemen’s Place een community is geworden, bijna iets illusters. Mensen reageren vaak verbaasd over onze bezigheden met: ‘Wat hebben jullie nou weer uitgehaald?’ Van een modeshow met zangeres Karin Bloemen tot een kerstdiner met TJ The Singing Chef… Deze week komt Ellie Lust langs, om in een setting à la College Tour te vertellen over het effect van een goed kostuum en andere non-verbale communicatie.”

“Dat soort events komt eigenlijk altijd bij mij vandaan, ik raak snel geïnspireerd. Peter bewaart meer focus, die houdt het realistisch. Zo werken we samen om inhoudelijk ook goed zichtbaar te blijven. Daarom schrijven we ook voor regionale businessbladen en hebben we onze stijladviezen sinds kort verwerkt in de GP Style Guide App. Het is een volledige digitale stijlgids, met onze columns, merken en nieuws over de collecties. Zonder spam over korting of iets dergelijks. Daar zijn we trots op, want eigenlijk hebben alleen de grote jongens zoals Hugo Boss, zo’n app! Het gaat om de kleding en advies, daarin willen we ‘pole position’ hebben.”

Uit het plastic

Gentlemen’s Place wil wel z’n verantwoordelijkheid nemen voor al het afval waar veel kleding in verpakt zit. “Die overhemden zitten natuurlijk strak in het plastic. Dat ziet er mooi uit, maar zorgt wel voor een berg afval aan het einde van de week. Op dit moment werken we aan een creatieve oplossing voor de plastic verpakkingen. We zijn dan wel op zoek naar een manier om dit meer ecologisch aan te pakken. Maar als een klant naar een mooi overhemd zit te kijken dat nog verpakt zit, doen we absoluut niet moeilijk. Dat trekken we zonder pardon open. ‘Hier, ga maar proberen!’ Die houding willen we behouden.”

“Van onze klanten krijgen we vaak te horen dat hier een ontspannen sfeer heerst die ze elders niet vinden. Dat kun je alleen ervaren als je er zelf bent geweest. We geloven gewoon niet in moeilijk doen. Is een man zijn portemonnee vergeten en staat hij op het punt om te vertrekken naar het vliegveld? ‘Betaal later maar, en stuur een leuke foto van je vakantie! Daarna zien we je graag weer terug bij Gentlemen’s Place.”  

 

Gentlemen’s Place
Zijdstraat 67
AALSMEER

W www.gentlemensplace.com

 

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *