Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Gentlemen’s Place helpt je aan de juiste uitstraling

De winkels van Gentlemen’s Place op de Zuidas en in Aalsmeer staan voor casual én business fashion. Onder vele iconische merken zoals Profuomo, Hugo Boss, Cavallaro en Denham, vindt de moderne man alle stijlvolle kleding die hij nodig heeft voor zijn garderobe. Naast de zorgvuldig samengestelde collecties en ultieme service, leggen de stijlmeesters van Gentlemen’s Place toonaangevende accenten met stijl masterclasses op maat voor zowel bedrijven als consumenten.  

Gentlemen’s Place laat mannen die zowel zakelijk als privé modebewust door het leven gaan, winkelen zoals zij dat graag willen. Het concept biedt gemak, rust, stijl en expertise. De winkels zijn sinds kort helemaal up to date met een prachtige najaarscollectie. Hieronder scharen zich volop vooraanstaande merken die gebruik maken van mooie materialen en rijke stoffen. Ook wordt deze herfst voor het eerst het stoere merk Goosecraft geïntroduceerd. 

In de dynamische sfeer van de winkel in Aalsmeer vertelt eigenaar en drijvende kracht Christiaan Sijnen, over de eigenzinnige touch waarmee Gentlemen’s Place de afgelopen jaren al vele fashion statements heeft gemaakt. “Een van onze grootste kernwaarden schuilt in het feit dat wij service verkopen. Wij vermaken bijvoorbeeld alle kleding op maat: van tailleren tot aan het inkorten van mouwen. Maar bovenal stelt ons team van ervaren rotten uit het vak, alles in het werk om onze klanten te voorzien van subliem advies. Je kunt overal ter wereld terecht om kleding te kopen. Maar wanneer je persoonlijk en oprecht wordt geholpen, wordt daarmee het verschil gemaakt.” 

Oprechte, eerlijke dienstbaarheid

Hierin schuilt ook de grote charme van fysieke winkels versus die van webshops. In een retail landschap waarin online stores regeren, biedt winkelen bij deskundige winkeliers een groot aantal voordelen. Hoewel Gentlemen’s Place online volop zichtbaar is, gaat het concept tegen de draad in door enkel offline te verkopen. 

“Door hem ter plekke te voorzien van gedegen advies, kan de klant de juiste keuzes maken. Ook kan die de spullen in het echt zien en passen. Daarin schuilt de kracht van fysieke winkels en deze maakt de kans dat de klant tevreden is met zijn aankopen des te groter”, benadrukt Christiaan. Het is voor de stijlmeesters van Gentlemen’s Place dan ook een groot streven dat de kleding en schoenen die zij verkopen, vooraan in de kast van de klant komen te liggen. 

“Dat houdt in dat wij ook wel eens nee verkopen. Wanneer iemand op zoek is naar bijvoorbeeld een nieuwe trui maar deze niet direct kan vinden, adviseren wij om terug te komen als er een nieuwe collectie is. Grote kans dat we dan wel een exemplaar in huis hebben dat tot zijn favoriete items gaat behoren. Ook dit soort oprechte, eerlijke dienstbaarheid zit ons in het bloed.” Daarom weten ook grote bedrijven waaronder hippe koffiemerken, Gentlemen’s Place steeds vaker te vinden om hun medewerkers in tip top outfits te laten kleden. Binnenkort wordt de samenwerking met een wereldberoemd automerk geïntroduceerd.

Smart casual

Christiaan en zijn deskundige team zijn bekende gezichten bij corporate bedrijven en ondernemers op de Zuidas. Daar is qua etiquette een opvallende tendens gaande. Door de zogenaamde ‘casualisering’ laten steeds meer organisaties hun formele dresscode vallen. RTL Z wijdde er in het kader van lifestyle zelfs een item aan, waarin Christiaan als expert aan het woord komt. 

“Waar jasje-dasje in de zakenwereld altijd de norm was, versoepelen de regels anno nu. Veel bedrijven nemen afscheid van hun strenge kledingvoorschriften. Ook meer informele kleding is tegenwoordig toegestaan. In de jaren negentig is het fenomeen Casual Friday ontstaan, dat inhield dat de das een dagje af mocht, het pak een keer in de kast kon blijven en zelfs een jeans gedragen mocht worden. We kunnen er gerust van spreken dat de Casual Friday inmiddels is getransformeerd tot Casual Week!”

“Dit betekent dat je ineens moet gaan nadenken over je eigen verpakking en wat je hiermee wilt uitstralen. Smart casual of business casual is de nieuwe norm. Het gaat hierbij om een combinatie van zakelijke items. Je kunt hierbij denken aan een business-overhemd en colbert met een spijkerbroek of een chino. In principe is in deze look bijna alles geoorloofd, zolang de kleding maar elegant, passend en modieus is. Dan zie je er ‘smart’ uit. Je weet tenslotte nooit wie je tegenkomt.”  

Pakkende eerste indruk

Bij Gentlemen’s Place weten ze dan ook als geen ander hoe belangrijk het is om een onvergetelijke eerste indruk te maken. Christiaan: “Van iemand die zorg en aandacht aan zijn of haar uiterlijk besteedt, kun je ook verwachten dat die zorg en aandacht besteedt aan zijn of haar werk. Die eerste indruk kun je bovendien maar één keer maken.” 

De tweedelige Stijl Masterclass van Gentlemen’s Place leert je op bewust én onbewust niveau een pakkende eerste indruk te creëren. Deze is gebaseerd op wetenschappelijke feiten én humor en wint steeds meer aan terrein bij zowel bedrijven als consumenten. Aspecten als de juiste uitstraling, kleding, etiquette en kennis van de werking van de zintuigen en hersenen worden stuk voor stuk behandeld. 

“In het eerste deel leggen we uit hoe iemand je gedrag en uiterlijk registreert. In het tweede gedeelte komen trends, etiquette, stoffen en kleuren aan bod. Zo ontdek je of het beeld dat anderen van jou hebben, matcht met hoe jij wilt overkomen of past bij de uitstraling van jouw organisatie. Uiteraard nemen we de deelnemers ook individueel onder de loep. Met enkele kleine uiterlijke touch-ups kun je jouw uitstraling aanzienlijk verbeteren, zodat je succesvoller kunt communiceren en meer bereikt.” 

 

Gentlemen’s Place
Zijdstraat 67
Aalsmeer
T 0297 – 767060

 

Arnold Schönberglaan 7
Amsterdam
T 020 – 2156150
W www.gentlemensplace.com

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *