Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Herenkledingzaak Gentlemen’s Place geeft stijladvies op maat

Waar bestaande zaken online gaan, boekt herenkledingzaak Gentlemen’s Place juist steeds meer succes met hun fysieke winkels op de Zuidas en in het centrum van Aalsmeer.

Hun 1 op 1 service wordt zeer gewaardeerd evenals de stijladviezen die klanten krijgen. Voortbordurend op die tevredenheid hebben de oprichters van Gentlemen’s Place, Adam Tasi en Christiaan Sijnen, een Stijl Masterclass ontwikkeld.

Als ergens veel verschil in zit, is het wel de manier waarop mannen zich kleden. De één besteedt elke dag veel tijd aan het samenstellen van de perfecte outfit, de ander pakt uit de kast wat voor handen ligt. Feit is dat vrijwel elke man nog bij kan leren over wat kleding voor de persoon kan doen. Met de Stijl Masterclass gaan Adam en Christiaan die uitdaging aan.

Sinds de opening van hun eerste zaak, nu drie jaar geleden, ontdekten de twee heren hoeveel zij hun klanten nog kunnen bijbrengen over goed gekleed door het leven gaan, zowel zakelijk als privé. Als een klant de winkel betreedt, krijgt hij alle aandacht en advies. Ook kan vrijwel aan elke wens voldaan worden vanwege mooie selectie merken als Hugo Boss, Profuomo, Denham, Ted Baker, Tommy Hilfiger, Van Gils, Cavallaro, Vanguard, Greve en meer.

Stijl Masterclass

Zowel Christiaan als Adam blijkt zijn passie voor en kennis over mooie herenkleding en de manier waarop dat gedragen dient te worden zo goed over te brengen dat het idee voor een Stijl Masterclass ontstond.

Tijdens de masterclass leggen de heren – met wetenschap en humor – uit hoe uiterlijk en gedrag gescand wordt door mensen die je ontmoet. Daarnaast komt natuurlijk de andere expertise van de mannen aan bod: informatie en advies over eigentijdse, zakelijke en casual herenkleding. Zoals etiquetten, maatvoering en stijl.

“Stel je voor: je brengt als directeur van een bedrijf je administratie onder bij een bureau. Je wordt ontvangen door een persoon in een pak, maar zijn broek is net te lang, het jasje matcht niet en oh, zijn veter is ook nog los. Onbewust creëer je direct een oordeel: zal hij ook zo slordig omgaan met mijn administratie?” Christiaan schetst een beeldende voorstelling van hoe kleding een eerste indruk kan beïnvloeden.

Open mond

“In de anderhalf uur durende masterclass komt de complete garderobe van de man aan bod, hoe deze samengesteld en gecombineerd wordt. Voorbeeld: We laten het verschil zien tussen een jasje dat net te groot is – mouwen iets te lang zijn en de schouders iets te breed – en een perfect passend jasje. Bij vrijwel iedereen valt de mond open van verbazing als zij het verschil zien tussen een jasje net niet helemaal past en een jasje dat wèl perfect zit. En daar zit ook precies onze kracht in: wij zorgen dat de klant de deur uit gaat met een perfect zittend jasje, ook als dat inhoudt dat deze vermaakt moet worden”, vertelt Adam.

Iedereen kan deelnemen aan de Stijl Masterclasses: “Dat maakt het voor ons ook zo gaaf om ze te geven: de ene keer hebben we een stel mannen tegenover ons die een houding hebben van ‘en jullie gaan ons wel even vertellen hoe wij ons moeten kleden?’ tot een stel collega’s van een advocatenkantoor dat wel goed op de hoogte is van wat er op mode en stijl gebied te beleven valt. Het is voor ons elke keer een uitdaging, maar tot nu toe heeft elke deelnemer de masterclass verlaten met een grote glimlach op zijn gezicht”, zegt Christiaan.

Guideline

Adam vult aan: “Het gaat ook niet alleen maar om combinaties. We vertellen veel meer: over hoe belangrijk een eerste indruk is, welke rol onze vijf zintuigen spelen bij het kiezen van de juiste kleding, maar er zit ook een stukje etiquette in: hoe presenteer ik mezelf. Het is een guideline van A tot Z in hoe je je als man kunt kleden en daar de beste resultaten mee kunt behalen, of dat nu op zakelijk niveau is of op persoonlijk vlak.” “En”, vult Christiaan aan, “heel belangrijk: we lachen wat af! Het moet ook wel gezellig zijn!”

Het liefst geven de heren de training in één van hun eigen winkels: puur vanwege het feit dat ze dan werkelijk alles bij de hand hebben en alles kunnen laten zien. Maar in huis bij bedrijven is uiteraard ook mogelijk, wat al vaak gebeurt. “Als daar ook vrouwen bij zijn, betrekken we er een partner bij die zich richt op de dames. Zij worden niet vergeten!”, zegt Adam.

De mannen weten de aandacht van de deelnemers van de masterclass goed te vangen en dat heeft mede te maken met hun zakelijke achtergrond. Adam was directeur van een geurmarketingbedrijf, Christiaan was directeur/fiscalist van meerdere bedrijven en daarnaast ook zoon van een mode-ontwerper. Beiden hebben veel kennis van de kledingetiquette in de zakenwereld en hun presentatie-ervaring helpt hen het verhaal met passie te vertellen.

Zuidas

“Onze achtergrond helpt ons enorm. Daarnaast hebben we een filiaal op de Zuidas, waardoor we in het hart van het zakelijk district zitten. We bedienen zowel stagiaires tot de hoogste CEO’s. Zo uiteenlopend is onze klantenkring en dat maakt het zo leuk”, zegt Adam.

Toen Christiaan en Adam drie jaar geleden hun eerste Gentlemen’s Place opende hadden ze niet durven dromen dat ze zoveel aanloop zouden hebben. “Klanten komen echt speciaal voor ons, onze stijladviezen en ons complete merkenaanbod. Ze sturen ook hun vrienden en kennissen naar ons door. Dat is een enorme waardering waar wij heel dankbaar voor zijn”, zegt Christiaan.

De komende periode richten Adam en Christiaan zich op het verder verdiepen van hun business: meer mooie merken aan zich verbinden, waardoor het assortiment nog completer wordt. “Daarnaast willen we Gentlemen’s Place en onze eigen lijn regionaal meer op de kaart zetten met onze de Office Tour en Stijl Masterclasses.” De heren van Gentlemen’s Place zijn genomineerd voor Ondernemer van het jaar in de gemeente Aalsmeer.

 

Gentlemen’s Place
Zijdstraat 67, Aalsmeer
Arnold Schönberglaan 7, Amsterdam
W www.gentlemensplace.com

 

Fotobijschrift: Christiaan Sijnen en Adam Tasi

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *