Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Gentlemen’s Place: dress for success

Met de missie om mannen op een persoonlijke en aangename manier te stylen zodat zij zowel in hun privé als zakelijke leven goed voor de dag komen, maakten Christiaan Sijnen en Adam Tasi enkele jaren geleden van hun passie hun beroep. Inmiddels is Gentlemen’s Place met twee winkels een begrip. Dat schuilt niet alleen in de zorgvuldig samengestelde collectie van hoogwaardige Nederlandse en Italiaanse merken. De service die zij verlenen is zoals van vroeger, maar dan in een compleet modern jasje.

De winkels van Gentlemen’s Place ademen sfeer, klasse en beleving. Er is een ultieme basis gecreëerd om shoppen voor mannen leuk te maken. Inclusief bar en paspoppen voor de inspiratie. Niet voor niets is het er een komen en gaan van heren die zowel zakelijk als privé modebewust door het leven gaan.

“Ons concept laat mannen winkelen zoals zij dat graag willen. Het biedt gemak, rust, stijl en expertise. Wij staan voor persoonlijk advies op maat dat verder gaat dan styling alleen. Een stuk fun en een brede glimlach zijn voor ons minstens zo belangrijk. Net als het serveren van een goede kop koffie en een mooi glas wijn. Ook die aspecten dragen bij aan wat wij willen uitstralen. Namelijk het leveren van unieke, ultieme service.”

Nederlands met een Italiaanse touch

Zoals je van een concept dat Gentlemen’s Place heet mag verwachten, doet de met zorg samengestelde collectie de naam absoluut eer aan. De optelsom van kwalitatieve pakken, overhemden, jasjes, broeken, schoenen en accessoires maakt Gentlemen’s Place tot one-stop specialist. Complete outfits presenteren op een overzichtelijke manier de diverse hoogwaardige merken als: Denham, Profuomo, Ted Baker, Cavallaro, Vanguard, Greve, Benvenuto, Roy Robson en meer.

Christiaan: “Wij werken graag met producten van Nederlandse, Duitse en Italiaanse makelij. Dit is een doelbewuste keuze vanwege onder meer kwaliteit en snelheid van leveren. Daarnaast vinden wij maatvoering cruciaal. Wij kunnen zowel de kleine, gedrongen man goed helpen als de sportieve slimfit jongen en iemand met een lengte van over de twee meter.” Wie zich bij Gentlemen’s Place een outfit laat aanmeten, ervaart ouderwets goede service in een modern jasje. “Dat geldt vanzelfsprekend ook nadat je een mooi item bij ons hebt gekocht. Heeft iemand bijvoorbeeld geen tijd om ons een bezoek te brengen, dan bezorgen wij kosteloos aan huis of op kantoor.”

Juist fysieke winkel openen

De drijvende krachten achter Gentlemen’s Place geven de winkels tevens een karakteristiek gezicht. Voordat zij hun krachten bundelden, hadden Christiaan en Adam beiden een carrière in het zakenleven. “In die periode hebben wij aan den lijve ondervonden dat het dragen van de juiste outfit waarin je je ook prettig voelt, bijdraagt aan het zelfvertrouwen dat je als zakenman uitdraagt. Binnen de marges van authenticiteit kun je met bijzondere accenten bovendien een sublieme touch leggen. Maar in een winkellandschap waarin webshops regeren, merkten wij dat gedegen advies op dit gebied lastig te vinden was.”

Ondanks deze tendens gingen Adam en Christiaan tegen de stroom in. Adam: “In een lastige periode waarin fysieke winkels hun deuren steeds vaker sloten, zijn wij juist gestart. Er waren natuurlijk wel grote landelijke ketens die uitbreidden, maar als op zichzelf staand concept behoorden wij tot de kleine groep pioniers. Inmiddels heeft Gentlemen’s Place door onze aanpak een enorm sterke groei doorgemaakt. Wij zullen de komende maanden dan ook stevig gaan inzetten op nog meer gemak en nóg verregaander, persoonlijk advies.”

Dress for Success

Met stijl masterclasses en eigenzinnige events geven Christiaan en Adam hun business nog meer toonaangevende accenten. Regelmatig verrassen zijn hun klantenkring met gentlemen events. Zo kwam een ambachtelijke schoenmaker Greve schoenen live inkleuren en personaliseren. 

Ook de Gentlemen’s Day is een begrip geworden. “Met deze compleet verzorgde dag waarderen wij eens in de zoveel tijd één van onze vaste klanten die wij als winnaar uit ons bestand loten. Binnenkort vindt de tweede editie plaats. Waarmee wij de genodigden van deze sprankelende dag vol absolute must haves en must do’s voor mannen verrassen, blijft nog even top secret. Het programma van de eerste editie bevatte onder meer een complete styling en een helikoptervlucht over Amsterdam.”

Christiaan en Adam onderscheiden zich tevens met op maat gemaakte stijl masterclasses voor zowel bedrijven als consumenten, genaamd Dress for Success. Gentlemen’s Place leert mensen hiermee hoe ze de eerste indruk van zichzelf of hun organisatie kunnen optimaliseren, om een pakkende beleving te creëren die past bij wie zij zelf zijn. De juiste uitstraling, kleding, etiquette en kennis van de werking van de zintuigen en hersenen worden stuk voor stuk behandeld. “Na de masterclass weet je een pakkende eerste indruk te creëren op bewust én onbewust niveau. Teves creëer je door jouw uitstraling en zelfvertrouwen een ontspannen sfeer en groeit het vertrouwen, waardoor je succesvoller in het leven staat.”

Gedurfd eigen label

Een gedurfd en onderscheidend eigen label is voor iedere fashion retailer het summum. Ook op dit terrein tonen Adam en Christiaan hun lef. De eerste volledig Italiaans vervaardigde Merino truien, cardigans en gilets uit hun eigen Gentlemen’s Place lijn liggen in de winkels en worden enthousiast ontvangen.

“Onze clientèle stelde ons geregeld de vraag wanneer wij ons eigen label op de markt zouden brengen. De plannen hiervoor kriebelden al lang bij ons beiden. Er gaat een behoorlijk proces aan vooraf eer een eigen label van hoge kwaliteit daadwerkelijk een feit is. Achter de schermen zijn we meer dan een jaar bezig geweest om het beste en het mooiste tot stand te brengen. We hebben eindeloos zitten tekenen, maken, wijzigen, maken, tekenen en zijn meerdere keren naar Italië gevlogen om te overleggen met het naaiatelier. Wij zijn ontzettend trots dat het Gentlemen’s Place label nu echt tot leven is gekomen.” Terecht! Want in ieder item dat binnenkort te verkrijgen is, waaronder ook overhemden, truien en colberts, zie je één en al stijl en bevlogenheid terug.

 

GENTLEMEN’S PLACE
Arnold Schönberglaan 7
Amsterdam Zuidas

 

GENTLEMEN’S PLACE
Zijdstraat 64
Aalsmeer
T 0297-767060

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *