Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Gelderlandplein laat van zijn beste culinaire kant zien

Dat je op het geheel vernieuwde Gelderlandplein eindeloos kunt shoppen, weten de meeste mensen wel. Maar dat je er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ook heerlijk kunt eten en drinken, is misschien wat minder bekend. Daarom laat het plein zich van 15 tot en met 17 september van zijn beste culinaire kant zien. Kom naar Gelderlandplein Tastings en geniet drie dagen lang van al het heerlijks dat het Gelderlandplein te bieden heeft!

Het Gelderlandplein in Buitenveldert is een modern, overdekt, brandschoon en veelzijdig winkelcentrum. Je vindt er een aantrekkelijke mix van bijzondere speciaalzaken, grote ketens, kleine zelfstandigen en mooie familiebedrijven. Het plein is chic en kosmopolitisch, en tegelijkertijd gezellig en toegankelijk. Compleet is het ook: van schoenen tot serviezen, van bedden tot breiwol, van speelgoed tot sieraden en alles daartussen, je vindt het in de meer dan 90 winkels. En mode natuurlijk. Héél veel mode!

Eten op Gelderlandplein

Maar van winkelen krijg je honger. En dorst. Gelukkig kun je op het Gelderlandplein lekkere trek of serieuze honger op elk moment van de dag stillen. Koffie met gebak, gezond snacken, sandwiches, smoothies, een harinkje, een cocktail na het werk op het hippe dakterras van het hotel, sushi, een hamburger, maar je kunt er ook uitgebreid tafelen: Japans, Vietnamees, Koreaans, Spaans, Italiaans, Surinaams, Frans, het is er allemaal. Ook voor niet-shoppers is het Gelderlandplein een aantrekkelijke bestemming. Aan de vele uitnodigende terrassen is het maar moeilijk weerstand bieden.

Tijdens het culinaire festijn Gelderlandplein Tastings van 15 tot en met 17 september, zijn er de hele dag proeverijen. Als je op het plein rondloopt worden je voortdurend lekkere hapjes aangeboden. Niet door ingehuurde hostessen, maar door medewerkers van de zaken zelf, die je alles kunnen vertellen over het lekkers dat ze je voorschotelen.

Alle restaurants doen hieraan mee, maar ook winkels als groente- en fruitspecialist La Fourchette, Vishandel Kroon, Jamin, de Japans-Koreaanse supermarkt Shilla, Oliodiolivo met Italiaanse specialiteiten, Slagerij van de Raa, Patisserie Huize van Wely, Kaas en Zo en de biologische supermarkt Marqt.

Acties van Gelderlandplein

Naast het uitdelen van lekkernijen komen de deelnemende zaken met leuke aanbiedingen en kortingsacties op het gebied van eten en drinken. Zo krijg je bij Grizzl een gratis puntzak friet bij een meat of veggie snack, zijn bij La Fourchette de soepen drie halen twee betalen, kun je bij het Spaanse restaurant Gordal genieten van een 3-gangen menu met een glas cava voor € 25,- en haal je bij Vishandel Kroon een portie kibbeling voor maar € 2,50.

Ook de niet-culinaire zaken van het Gelderlandplein doen mee met dit gezellige evenement. Damesmodezaak Beverly Beethoven blijft in het thema met beats, bubbles & bites, woonwinkel Total4Living geeft het hele weekend 10% korting op eettafels en –stoelen, Hunkemöller biedt vrijdagavond 20% korting op de gehele collectie en bij Douglas loop je even naar binnen voor een gratis make-up advies of een touch-up, zodat je er weer patent bijloopt, klaar voor een nieuwe culinaire ervaring. Overal is wat te proeven, te eten, te drinken en te beleven!

Oudgediende Ermanno Casto zit al twintig jaar op het Gelderlandplein met zijn Italiaanse zaak Gusto di Casto. Je kunt er vanaf acht uur ’s ochtends terecht voor een geurige kop koffie en een vers broodje uit de oven. Binnen, of op het zonnige terras. Ermanno is een tevreden ondernemer: “Het plein was altijd al chic, maar sinds de verbouwing anderhalf jaar geleden is het nog veel mooier geworden! Aanvankelijk waren we best huiverig dat er zo veel horeca bij kwam, maar het heeft goed uitgepakt. De aantrekkingskracht van het plein is sterk vergroot, we zien hier nu veel meer mensen die van verder weg komen. We hebben veel zin in Tastings. Bij ons kun je dan alle pizza’s eten voor € 8,95. Hopelijk wordt het evenement een jaarlijkse traditie!”

Aziatische restaurants op Gelderlandplein

De onderneming waar nieuwkomer Winston Chu deel van uitmaakt, zit sinds 2016 met maar liefst drie Aziatische restaurants op het plein: het Japanse Tanuki en Takumi en het Vietnamese Saigon Càphê. “De Japans-Aziatische keuken is heel divers en werkt met superverse ingrediënten, dat slaat erg aan. Gelderlandplein Tastings is een showcase van alle verschillende keukens op het plein, erg gaaf om aan mee te doen! Niet alleen komen er veel extra bezoekers op af, het zorgt er ook voor dat alle restaurateurs weer eens even heel goed nadenken over de aantrekkingskracht en de kwaliteit van hun eigen restaurant!”

De eerste avond van Tastings, vrijdag 15 september, zijn alle winkels extra lang geopend en is er een live optreden van de bekende Nederlandse pianist Michiel Borstlap. Jazzy sounds, een drankje, een hapje… het leven is goed op het Gelderlandplein.

Gelderlandplein Tastings van 15 tot en met 17 september

vrijdag                                     12.00 – 21.00 uur

zaterdag                                  12.00 – 18.00 uur

zondag                                    12.00 – 17.00 uur

 

Winkelcentrum Gelderlandplein

Van Leijenberghlaan 43
1082 GM Amsterdam

F Facebook 

I Instagram Gelderlandplein

P 1,5 uur gratis overdekt parkeren in P1

2,5 uur gratis parkeren op P2 en P3

 

Openingstijden:

maandag             12.00 – 19.00 uur

dinsdag               09.30 – 19.00 uur

woensdag           09.30 – 19.00 uur

donderdag          09.30 – 19.00 uur

vrijdag                   09.30 – 19.00 uur

zaterdag               09.30 – 18.00 uur

zondag               12.00 – 17.00 uur

 

* Sommige winkels en restaurants hebben ruimere openingstijden, check de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *