Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Het is weer plezierig en veilig shoppen op het Gelderlandplein

Nieuwe kunst, nieuwe modecollecties, nieuwe gerechten op de menukaarten, een paar nieuwe winkels en nieuwe activiteiten. Gelderlandplein maakt zich op voor een mooi najaar. Naast al het nieuwe is er natuurlijk ook oud en vertrouwd: familiebedrijven en speciaalzaken bepalen nog altijd voor een groot deel het gezicht van het luxe winkelcentrum.

Op Gelderlandplein is het business as usual. De restaurants die zich door corona enige tijd hadden beperkt tot afhaal, draaien weer volop. Ook wordt er als vanouds gewinkeld in de meer dan 90 winkels die de shopping mall telt. Het is plezierig en comfortabel shoppen op het plein en bovendien veilig: op de vloer zijn looproutes aangegeven, voor de winkels zijn wachtpunten gemarkeerd en er staan zuilen met desinfecterende handgel. Natuurlijk allemaal wel op z’n Gelderlandpleins: subtiel en stijlvol dus. 

Nieuwe kunst

Wat zeer bijdraagt aan de winkelbeleving is de nieuw geplaatste kunst van grote namen als Ai Weiwei, Erwin Wurm en Fred Allard. De werken zijn speciaal voor Gelderlandplein uitgekozen door de eigenaar van het winkelcentrum en Alex Daniels van galerie Reflex Amsterdam. De objecten leveren de nodige gespreksstof op, want wat de één mooi vindt, is voor de ander een raadsel. En dat is precies de bedoeling: de kunst prikkelt en verrast.

Het kunstwerk Fork and Knife aan de buitenrand van het plein is allerminst raadselachtig. Het verwijst naar het grote horeca-aanbod dat Gelderlandplein heeft. Welke vorm van lekkere trek je ook hebt, er is altijd een antwoord op. Van een tosti bij Bakkerij Jongejans tot Aziatisch bij Ruby, Tanuki of Saigon Càphè, en van authentiek Italiaans bij Gusto di Casto tot een bavette van de Josper-grill of een steak tartare met een goed glas wijn bij Bistro G.P. by George. Na een lange dag buffelen op de nabijgelegen Zuidas is dit één van de places to be om je jasje uit te trekken en je das los te knopen.   

Nieuw op eet- en drinkgebied zijn Hey Cha, waar je koffies en de wonderlijke bubble tea met tapiocabolletjes kunt krijgen en seafood grill-restaurant Mr. Crab. Hier kun je lunchen en dineren met verse vis, schaal- en schelpdieren en mooie wijnen. Donderdag en vrijdag eet je er na 17.00 uur fine de claire oesters voor maar 1 euro per stuk. Verlang je naar een wat meer rechttoe rechtaan versnapering, dan is er tegenwoordig ook de Febo.

Local heroes

In een tijd waarin we meer en meer beseffen dat het zonder zelfstandige ondernemers wel erg saai, voorspelbaar en onpersoonlijk wordt in winkelland, is het fijn om te weten dat Gelderlandplein een winkelcentrum vol local heroes is. Naast grote ketens als Costes, Mango, Esprit, Douglas, Ici Paris XL  en Blokker, wemelt het van de familiebedrijven en van de winkels waarvan de eigenaren met hart en ziel in hun zaak zitten. Denk hierbij aan modezaken als Bronwasser Woman, Modehuis Blok, Rick Moorman House of Men, Pauw Mannen en Vrouwen, Zohar Fashion en schoenenzaak Zwartjes van 1883, om er maar een paar te noemen. 

Dit geldt ook voor uitgesproken speciaalzaken als Oliodiolivo, waar je Italiaanse delicatessen en cadeaus vindt, voor het brei- en handwerkwalhalla Pingouin en voor Tabaksspeciaalzaak Huize Van Lookeren met zijn klimaatkamer en sigarenlounge. Maar ook de flagshipstore van een keten als Bever – waar de outdoormens zijn uitrusting vindt – wordt met zo veel passie gedreven dat het voelt als een familiebedrijf.

Dennis Timp (41) is de tweede generatie van de familie die sinds 1986 Boekhandel Timp bestiert. Een winkel als deze, waar je je boeken, kranten en tijdschriften haalt, zou je bijna for granted nemen, net zoals Schoenmaker De Leest, Happy Print voor je foto’s en Stomerij Buitenveldert. Maar het zijn juist deze local heroes waar we niet buiten kunnen. 

Plein voor iedereen

Dennis Timp zit nu dik 20 jaar op het plein en hij vindt het nog steeds een topplek: “Gelderlandplein is ontegenzeggelijk een luxe winkelcentrum, maar het is ook een plein voor iedereen. Wat ik bedoel: er is een Jamin, maar ook een superpatissier als Huize van Wely, er is een Eye Wish en een zaak als Schmidt Optiek en je hebt de Hema, maar ook Sissy Boy en Rivièra Maison. Je hebt de keuze.”

“Vroeger wilden mijn kinderen alleen maar naar Cedille trouwens, de speelgoedwinkel. Dat vond ik stiekem niet zo erg, want als je daar naar binnen stapt, word je zelf ook weer kind! Al dat échte speelgoed, de piraten, de treinen, de knutseldingen, het is echt een speelgoedparadijs. De cadeautjes worden altijd fantastisch ingepakt en door iedereen herkend. Is het pakje van Cedille, dan zit je goed. De eigenares is een onderneemster met een enorme drive die altijd een stapje extra zet. Die binding die zij heeft met haar klanten, hebben wij precies hetzelfde. De ouderwetse service, het persoonlijke contact, dat is typisch Gelderlandplein. En dat maakt het werken hier zo leuk.”

Mooie prijzen

Op Gelderlandplein zijn regelmatig leuke activiteiten en acties. De succesvolle GoldGrabber van vorig jaar wordt dit jaar online herhaald van 1 tot en met 13 september. Waar je vorig jaar een muntje ontving bij een aankoop, krijg je nu een code. Met de code kun je online het spannende GoldGrabber-spel spelen, waarbij je kunt grijpen naar prijzen als lunchbonnen, diners, kleding en cadeaubonnen. 

 

Winkelcentrum Gelderlandplein
Van Leijenberghlaan 43
Amsterdam
W www.gelderlandplein.nl

P 1,5 uur gratis overdekt parkeren in P1

2,5 uur gratis parkeren op P2 en P3

 

Openingstijden winkels: 

maandag 12.00 – 19.00 uur

dinsdag 09.30 – 19.00 uur

woensdag 09.30 – 19.00 uur

donderdag 09.30 – 19.00 uur   

vrijdag 09.30 – 19.00 uur

zaterdag 09.30 – 18.00 uur

zondag 12.00 – 17.00 uur

Albert Heijn XL dagelijks 8.00 – 22.00 uur.

Kijk voor openingstijden van de restaurants op de website.

 

 

 

Bij de foto’s

Speelgoed van Cedille
Kunst van Daniel Firman

 

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *