Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Jong en oud, iedereen voelt zich bij Neo Vita op zijn gemak

In de tien jaar dat Neo Vita bestaat, was de Uithoornse sportstudio goed voor vele honderden, zo niet duizenden kilo’s gewichtsverlies. Bij Neo Vita geen harde muziek, geen spiegels aan de muur, geen rollende spierbundels en ook geen snelle dames in strakke pakjes. “Lekker bewegen in een gemoedelijke sfeer, daar gaat het om”, zegt eigenares Cirina Voost.

Waarom kiezen mensen voor Neo Vita en niet voor een gewone sportschool?
Een paar dingen: de kleinschaligheid, de relaxte sfeer, we draaien geen harde muziek en er hangen geen spiegels aan de muur. Jong, oud, dun, dik, iedereen voelt zich hier op zijn gemak. Maar het allerbelangrijkste: trainen op het FAME-circuit is snel en effectief, omdat je onder- en bovenlichaam tegelijk traint.

Wat is dat, het FAME-circuit?
FAME staat voor Fit and Motorized Exercise. We hebben een circuit van 10 apparaten met een elektromotor, dat je in ongeveer 35 minuten afwerkt. Alle spiergroepen komen aan bod. Op de eerste vier stoelen doe je cardio-oefeningen waardoor je opwarmt, dan spierversterkende oefeningen en de laatste is voor de cooling-down, om spierpijn te voorkomen. Deze zendt laagfrequente geluidsgolven uit die de afvoer van afvalstoffen bevordert. Opvallend genoeg moet bijna iedereen daarna naar het toilet.”

Bewegen op een apparaat met een elektromotor? Dan hoef je dus zelf niets te doen?!
Dat is een wijd verbreid misverstand! Dit is géén oude damessoos en géén Slenderstudio, waar inderdaad het apparaat het werk voor je doet! Slenderen is passief, dit is sport! Bij ons geeft de stoel de beweging aan, maar je moet mee bewegen. De intensiteit van de training bepaal je door je eigen krachtsinspanning en geloof me, het apparaat kan níet stuk, hoe hard je ook je best doet! Veel mensen komen bezweet en met een rood hoofd de ruimte uit. Maar het circuit is ook geschikt voor mensen met een beperking, of voor mensen die lang niet gesport hebben. Het is zeer gebruiksvriendelijk, je hoeft niets in te stellen en je loopt niet te hannesen met gewichten, zoals op de sportschool. Het doel is bewegen, strakker worden, je conditie verbeteren, meer taille en betere vormen krijgen. Als je echt wilt afvallen, heb je naast het sporten een dieet nodig.

Dat dieet zit zeker in al die vrolijke doosjes Power Slim?
Klopt. Het kan best lastig zijn om zelf een goed dieet samen te stellen in de supermarkt. De Power Slim producten zijn zeer koolhydraatarm en erg eiwitrijk en bovendien héél lekker. Denk aan complete maaltijden als spaghetti bolognese, broodjes en pasta’s en heerlijke tussendoortjes als brownies, smoothies of kaaskoekjes. Het lijnzaadbrood is erg populair. Veel mensen eten ’s avonds mee met het gezin en overdag geeft Power Slim ze houvast. Ik ben voedingscoach en begeleid de mensen in het afvalproces.

Wat is Better Belly?
We hebben een ruimte met een crosstrainer, een hometrainer en een loopband. Hier train je met een infraroodband om je buik. De band stimuleert de bloedcirculatie, waardoor vet makkelijker afbreekt. Het is ook heel prettig voor mensen met rugklachten, de band geeft steun en warmte.

Je noemt Neo Vita een sportstudio met extra’s. Wat bedoel je daarmee?
Het is een compleet verhaal. Je kunt sporten wanneer je wilt, ook ’s avonds, er is een dames- en herenkleedkamer met douche, er zijn massagestoelen, een zonnekanon en een gezellige leestafel. En vergeet de sociale functie niet! Alle disciplines die we bieden staan los van elkaar. Je kunt ook alleen even komen voor de zonnebank, of om een Power Slim product te kopen. Omdat ik niet wil dat mensen tijdens het sporten in de etalage staan, kun je niet naar binnen kijken. Daarom vragen mensen zich wel eens af wat hier nou eigenlijk gebeurt. Aan iedereen die dat wil weten zou ik willen zeggen, kom eens langs voor een gratis proefles!

NEO VITA
Joost van den Vondellaan 37
1422 HK Uithoorn
T 0297 581 342
W www.neo-vita.nl
BB&M-NeoVita1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *