Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Zeilboot Full Circle doet kleurrijk Namibië aan

Monique Knijnenburg (53) vaart al weer vijf jaar de wereld rond op een zeilboot.

Monique groeide op in Uithoorn en woonde in De Kwakel, toen ze reageerde op een oproep op internet van Paul van der Linden uit Friesland. Hij schreef: ‘Wie gaat er mee op wereldreis?’ Zij reageerde met: ‘Wanneer vertrekken we?’ Nu 9 jaar later, zijn ze getrouwd en varen ze alweer 5 jaar de wereld rond op hun zeilboot de Full Circle. Wie wil kan een etappe meezeilen: www.fullcirclesailing.com

Onze wereldreis hangt van keuzes aan elkaar. De zeilreis vanuit Zuid-Afrika terug naar het Caribisch gebied staat al heel lang vast. Op die route zijn weinig keuzes te maken. Tenminste dat dàchten we. Alleen de paar eilanden aandoen die op grote afstand van elkaar in de Zuid-Atlantische Oceaan liggen. Het was nooit in ons opgekomen dat we via Namibië zouden kunnen zeilen. We hadden ons nooit in dat land verdiept…

Het blijkt een geweldige stop te zijn. Niet alleen om weer even vaste wal onder de voeten te hebben. Het land heeft écht veel te bieden. Ook hier hebben we weer keuzes te maken. De Full Circle laten we achter aan een mooring van een diamantschip in het Duits aandoend stadje Lüderitz.

Die kleuren

We hebben een krappe week om een indruk van dit land te krijgen. We besluiten met een 4×4 naar de Sossusvlei te rijden. Een grote woestijn met gigantisch hoge ‘rode’ zandduinen. Vooral met zonsopkomst geeft dit een beeld dat je niet meer van je netvlies krijgt. Zeker als je na veel inspanning de top van de hoogste duin Big Daddy bereikt. Die kleuren!

Via een andere weg lopen we terug. De Deadvlei ziet er indrukwekkend uit met zwarte dode bomen op een wittige zoutvlakte. De bomen zijn versteend en zo’n 800 jaar oud. Ik kom nog oog in oog met een spiesbok te staan. Wauw, wat een mooi beest met die lange horens.

Veel dieren lopen hier vrij rond. Niet achter hekken. Het rijden met een 4×4 over de gravelwegen vergt wat oefening. Maar voelt al gauw vertrouwd. Van verre zie je een auto aankomen. Soms rijd je uren achtereen zonder mensen te zien. Overnachten doen we in een tentje, maar veel reizigers hebben een 4WD met een tent op het dak. Heel handig en ook veilig.

Er wonen maar heel weinig mensen in Namibië. Het land is mooi door de leegte. Onze kennismaking is maar kort. We hebben niet eens het Etosha National Park gezien. Helaas moeten we weer verder zeilen. Maar we zetten dit land gewoon nog een keertje op onze Bucketlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *