Fris wit in de badkamer!

Anne-Claire Winkelhagen is oprichtster van Clairz Interior Design. Ze vertelt hoe ze de verbouwing van haar eigen huis aanpakt. ‘In de vorige uitgaven van dit magazine heb ik de uitdagingen bij de verbouwing van ons eigen huis laten zien. Wat ook een echte puzzel was: de badkamer.’

Het liefst wil je naast de slaapkamer de badkamer plaatsen. In ons geval zaten de slaap- en de badkamer onder een schuin dak. We besloten om een dakkapel te plaatsen. Op die manier kon er meer ruimte gecreërd worden. Dit lukte heel goed. Door de bouwconstructie en de gewenste afmetingen van de slaapkamers bleef er maar een ruimte van 2 x 3 meter over voor de badkamer.

Net als bij de keuken zijn we eerst uitgegaan van de verschillende functionaliteiten die we graag in de badkamer wilden hebben. Zo wilden we graag een grote douche, een apart bad en uiteraard een toilet en een grote wastafel. Dit leek een uitdaging, maar de indeling hadden we snel voor ogen.

De slaapetage zou licht worden met een witte vloer. Fris en ruimtelijk. De badkamer moest dus ook licht worden, zodat het mooi in het geheel zou passen. We zijn voor de inrichting van de badkamer naar een specialist gegaan: Sjartec. Samen hebben we gepuzzeld met de materialen en grondig bekeken welke voor- en nadelen bepaalde keuzes zouden hebben.

Omdat de badkamer geen grote ruimte was die we wel compleet wilden maken, hebben we bewust voor luxe materialen gekozen en waar mogelijk maatwerk. Op deze manier werd er in een beperkte ruimte toch een open en luxe gevoel bereikt.

We hebben gekozen voor een vrijstaand bad. Dit neemt minder ruimte in beslag dan een inbouwexemplaar. Een vrijstaand bad draagt bij aan dat extra luxe gevoel. Datzelfde geldt ook voor inbouwkranen. Eenheid en rust zijn belangrijk in een kleine ruimte, dus kies in zo’n geval voor inbouwkranen op alle plekken.

De wastafel en het meubel eronder werden op maat gemaakt door Not only white. Dat heeft mooie ontwerpen en alles kan indien gewenst aangepast worden. Het materiaal voor de wastafel is van Himacs en prachtig.

We hebben voor de wastafel een nisje gecreëerd waardoor deze mooi in de muur wegvalt en waardoor er nog loopruimte overbleef. Probeer in je ladekast onder de wastafel een stopcontact te verwerken. Dit is veiliger en op die manier staat bijvoorbeeld een tandenborstel niet altijd in het zicht.

Sjartec attendeerde ons op een nieuwe tegel van 1 x 3 meter. Met de uitstraling van natuursteen, maar van een keramisch materiaal en dus veel praktischer. Voor de rust en eenheid hebben we gekozen voor deze grote tegels die uit een geheel de douche maken. Daarnaast loopt dezelfde tegel door op de vloer. Op deze manier loopt alles prachtig in elkaar over.

Voor de inbouwkranen in de douche werd een voorzetwand geplaatst die meteen ruimte bood voor een extra nisje in de douche. Handig voor douche- en shampooflesjes.

In een badkamer kun je nooit genoeg kastruimte hebben. Dus vrijstaande wastafels lijken prachtig maar vanuit praktisch oogpunt heb ik ze nooit zo goed begrepen. Je kunt er niks onder kwijt. Wij hebben ook een extra kastje gecreëerd boven het inbouwreservoir van het toilet. Zo’n blind kastje is een mooie voorraadplek.

Dus als je een kleine ruimte moet inrichten focus je dan niet op de beperkingen. Kijk goed naar wat je wilt plaatsen, probeer dit in te passen. Kies voor pure en luxe materialen. Maatwerk zorgt er voor dat alles net wat beter aansluit en klopt. Ga creatief met de ruimte om zodat je nog wat extra opbergruimte kunt realiseren. En let ook op je verlichting. Het asymmetrisch plaatsen van de verlichting maakt de ruimte bijvoorbeeld net wat spannender.

Elke dag genieten wij weer van de badkamer. Fris en licht. Alles bij elkaar heb ik elke keer weer het spa gevoel en dat in mijn eigen badkamer…

www.clairz.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *