Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Festival zet waterlinies en forten in het zonnetje

Om alle meer dan 150 forten en de tien waterlinies die Nederland kent in het zonnetje te zetten, vindt tot en met zondag 9 september een Fortenfestival plaats.

Het Fortenfestival omvat muziekoptredens, buitenfilms, theater, tentoonstellingen, rondleidingen, maar je kunt ook eten en drinken op de prachtigste locaties.

Beverwijk kent zijn Muziekfortfestival, Culemborg zijn Festival Spoel. Bij Fort Altena (Werkendam) kunt je terecht voor een meezingfestijn: Altena zingt! Maar je kunt ook lekker onderuitgezakt genieten van buitenbiosfilms bij restaurant Vroeg in Bunnik of genieten van Tango Libre op Fort aan de Klop in Utrecht.

Fort bij Maarsseveen probeert de bezoekers met korte sketches van poëzie tot dans in vervoering te brengen, theaterliefhebbers spoeden zich naar Fort Pannerden (Doornenburg) en Fort Honswijk (Schalkwijk) biedt een luchtfototentoonstelling van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, met een speurtocht voor kinderen. Fort Nieuwersluis toont een kunstinstallatie.

Wandelen of fietsen

Je kunt ook al fietsend of wandelend het linielandschap ontdekken, want op de fiets of tijdens een wandeling zie je zo veel meer. Van tankversperringen en bunkers tot beersluizen en geschutskoepels. Fiets van Fort Abcoude naar Fort bij Nigtevegt en neem de nieuwe fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal.

Op 8 september zijn acht forten van de Stelling van Utrecht geopend en vertrekt er een fietstocht vanaf het Domplein.

En als het weer een beetje meewerkt, kun je lunchen op de fraaie terrassen van onder andere Fort Resort Beemster, Fort Zuid (Spaarndam) of Fort Everdingen.

Wie meer wil weten, kan op www.fortenfestival.nl terecht.

 

Beeld: René van den Brandt

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *