Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Flower Art Museum gaat weer open

Het Flower Art Museum is vanaf donderdag 19 november weer open voor publiek. Na de verplichte coronasluiting van twee weken kan het museum weer op een veilige manier bezoekers ontvangen.

In het museum in Aalsmeer zijn momenteel twee tentoonstellingen te zien. In ‘Zeg het met bloemen’ wordt een impressie gegeven van de Csizik-collectie, een verzameling historische affiches met schitterende illustraties die zijn verzameld door tuinbouwcoryfee A.P. Csizik. Bloemenbureau Holland schonk de collectie aan het museum en de collectie bevat onder meer een groot aantal affiches uit de eerste helft van de 20e eeuw.

Met de tweede tentoonstelling biedt het museum bezoekers een sprankje hoop in donkere tijden. Het museum laat werk zien van vijf kunstenaars, die de natuur de ruimte geven in hun werk. De verwondering staat centraal in bijzondere installaties, schilderijen en animaties. De expositie draagt als titel ‘De aarde lacht in bloemen’ en er is werk te zien van Eelco Brand, Martin Groen, Katinka van Haren, Nikkie le Nobel en Mireille Schermer.

Het Flower Art Museum is gevestigd aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Het museum is geopend van donderdag t/m zondag, van 13-17 uur. Een kaartje kost € 6,- per persoon en de Museumkaart biedt 50% korting. Kinderen t/m 14 jaar hebben gratis toegang. Vooraf tickets reserveren is verplicht en dat kan via www.flowerartmuseum.nl of door – tijdens openingstijden – te bellen naar 0297-364400. Bezoekers worden verzocht een mondkapje te dragen.

Zaterdag 21 en zaterdag 28 november geven Hermen en Mariska de Graaf om 13.30 uur een presentatie over de Csizik-collectie. Zij kunnen veel vertellen over de achtergronden. De presentatie duurt een half uur, waarna de tentoonstelling kan worden bezocht. De presentatie is kostenloos, op de entree na en vooraf aanmelden is verplicht: info@flowerartmuseum.nl (max. 10 deelnemers per keer).

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *