Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

FloriWorld biedt een betoverende bloemenbeleving

Op het terrein van de bloemenveiling in Aalsmeer is de fleurigste attractie van Nederland geopend: FloriWorld. Beleef deze indoor bloemen-en plantenexperience volledig corona- en weatherproof!

Na bijna twee jaar bouwen was FloriWorld dit voorjaar klaar om zo’n 300.000 bezoekers per jaar uit binnen- en buitenland te ontvangen. Op 21 mei zou het bloemenpretpark met een groot feest worden geopend. Helaas gooide ook hier het vermaledijde coronavirus roet in het eten. Maar zoals het echte Aalsmeerders betaamt stroopte de organisatie de mouwen op en bedacht een alternatief: een minstens zo spetterende digitale opening met onder andere Karin Bloemen – wie anders – en illusionist Victor Mids. 

Nog voor de officiële opening op 1 juli kregen de inwoners van Aalsmeer het privilege om als één van de eersten FloriWorld te bezoeken. Hun mening in een notendop: een plek om ongelooflijk trots op te zijn! Alleen al het gebouw met zijn vrolijke gevel is een eyecatcher van jewelste. De gekleurde stroken staan symbool voor de bollenvelden met hun lange rijen bloeiende bloemen. 

Selfie-decors

Eenmaal binnen in FloriWorld – na het passeren van hostesses die je vriendelijk manen je handen te wassen – word je ondergedompeld in een wereld vol groen en kleur. Er zijn veertien verschillende shows, films en ruimtes waar je zelfstandig doorheen loopt en waar je op spectaculaire wijze de magie van echte en virtuele bloemen beleeft. 

Bij de entree krijg je een armbandje met een RFID-chip, waarop je vastlegt wat jouw favoriete bloemen en planten zijn. Ook worden hierop de selfies opgeslagen die je bij de verschillende selfie-decors kunt maken. De foto’s worden gratis naar je e-mailadres gestuurd, zodat je ze thuis nog eens kunt bekijken en op social media kunt delen.

Bloemenvuurwerk

Verder kun je onderweg knutselen aan bloemen van papier, er zijn filmpjes over de sierteelt, er zijn bloemisten aan het werk, je kunt een virtueel bloemenvuurwerk ontsteken en je kunt kijken naar een 4D-film over een bruidegom en zijn bruidsboeket, met alle vierdimensionale sensaties van dien. 

Jouw voorkeuren voor bloemen, planten en arrangementen die je op het armbandje opslaat, komen samen in een van de Amsterdamse huiskamers in een grachtenpandje. Zo wordt je bezoek aan FloriWorld echt een persoonlijke belevenis. Tussendoor glijden 5.000 dagverse bloemen over de FloriRail door de hele attractie. Aan het eind van je toer kun je op een heuse bloemenveiling bieden op een bos bloemen en het vervolgens betalen met FloriCoins. Daarna beslis je of je het boeketje zelf houdt, weggeeft of doneert aan een goed doel.  

Bus, restaurant en parkeren

FloriWorld heeft een eigen FloriWorld Bus met opstapplaatsen in Hoofddorp, Amsterdam RAI en Schiphol. Je kunt een combinatieticket kopen voor de heen- en terugrit met de bus, de toegang tot FloriWorld en koffie of thee met appeltaart. Kom je met de auto, dan kun je makkelijk parkeren op het eigen parkeerterrein. Het hele gebouw is rolstoelvriendelijk en je kunt de auto dichtbij de ingang neerzetten. Parkeren is de eerste drie uur gratis. Naast de attractie heeft FloriWorld een eigen restaurant voor ontbijt, lunch, high tea en snacks, een shop en een Sky Lounge voor zakelijke evenementen.

Corona- en weatherproof

Een bezoek aan FloriWorld duurt zo’n anderhalf tot twee uur. De attractie is leuk voor jong en oud en coronaproof: bij de ingang ontsmet je je handen, er is voldoende ruimte om afstand te houden, er wordt regelmatig schoongemaakt en er staan diverse desinfectiezuilen. Bovendien is FloriWorld weatherproof, want alles speelt zich af binnen in het kleurrijke gebouw. In het indoor bloemenparadijs kun je het hele jaar, in alle seizoenen, op een bijzondere manier genieten van bloeiende planten en bloemen!  

 

FloriWorld
Sierteeltstraat 1
Aalsmeer
T 085 401 84 80
W www.FloriWorld.nl

P Parkeren op eigen terrein of pak de FloriWorld Bus

Geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur,

laatste inloop om 17.00 uur.

Toegangskaarten via www.FloriWorld.nl 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *