Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Fine-dining bij The Roast Room

In april opende The Roast Room, het tweede restaurant van Michiel Deenik, eigenaar van Visaandeschelde. Eigenlijk telt The Roast Room – recht tegenover het visrestaurant, pal naast de RAI – 2 restaurants.

In de Bar, een brasserie-style restaurant op de begane grond, kun je terecht voor onder andere heerlijke zelfgemaakte burgers; ontbijten kun je er trouwens ook. Met de lange tafels is de sfeer er informeel. Op de eerste verdieping staat in de Rotisserie fine-dining centraal.

Met een ambachtelijke slagerij, zelfgemaakte worsten en burgers is het wel duidelijk: het accent in The Roast Room ligt op vlees. En dat vlees – côte de boeuf, dry age ribeye, dry age tomohawk, noem maar op – komt overal vandaan, vertelt executive chef Arjan Wennekes. “We hebben veel gereisd om het met eigen ogen te zien en te proeven. Het Rubbia komt uit Galicië, Siementhaler uit Zwitserland, Lakenvelder uit Nederland, maar we hebben ook vlees uit Argentinië en Uruguay, met z’n eigen kruiden en grassoorten heeft dat een specifieke smaak. We zijn in Ierland geweest, waar koeien het hele jaar buiten lopen en dat levert prachtig vlees op.”

En dat vlees moet je dan wel bereiden op een manier, zoals je het in New York bijvoorbeeld geserveerd krijgt, vinden Arjan en Michiel. “De côte de boeuf gaat onder een grill van 1.400 graden, zodat het vlees prachtig crispy van buiten is en medium rare of rosé van binnen. We hebben een houtskoolgrill voor het kleinere vlees, de lamsribbetjes, de lamshaasjes. En we hebben 4 houtovens uit Australië laten komen, die vind je nergens in Nederland, om groenten, maar ook vlees langzaam te laten garen.” Over fine-dining gesproken…

The Roast Room

Europaplein 2

1078 GZ Amsterdam

W www.theroastroom.nl

T 020 723 9614
Openingstijden:

 

THE ROAST BAR

Ontbijt, ma t/m zon, 09.00 – 12.00 uur

Lunch & diner, ma t/m zon, 12.00 – 23.30 uur

Bar open tot 01.00 uur

 

ROTISSERIE

Lunch, ma t/m zon, 12.00 tot 14.30 uur

Diner, ma t/m zon, 18.00 tot 22.30 uur

The Roast Room

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *