Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Filmavond over Cabellut in Museum Jan van der Togt

Wie meer wil weten over de Spaans-Nederlandse kunstenares Lita Cabellut, aan wie het Amstelveense Museum Jan van der Togt, momenteel een overzichtstentoonstelling wijdt, kan vrijdag 25 januari in het museum een documentaire over haar bekijken.

Na afloop zal de maakster ervan, Marlies Huitink, iets meer vertellen over de manier waarop de documentaire tot stand is gekomen. TV-regisseur Huitink, die bekend is van programma’s als AVRO Kunstuur, Close Up en het Prinsengrachtconcert, reisde met Cabellut naar Spanje. Ze maakte een film die een goed beeld geeft van de kinderjaren die Cabellut in de straten van Barcelona doorbracht. In de film vertelt de Spaanse kunstenares hoe haar adoptieouders haar meenamen naar het Prado Museum in Madrid, waar ze in contact kwam met werk van Velázques, Goya en Frans Hals.

Ook reisde Huitink mee naar India, waar Lita Cabbelut zich voorbereidde op een tentoonstelling van portretten van bekende Nederlanders in kleding uit de Gouden Eeuw. Die reis naar India betekende voor haar een hernieuwde confrontatie met de armoede die ze kent uit haar eigen jeugd.

Kaarten voor de avond kosten € 12,50, inclusief koffie/thee en een pauzedrankje. Het aantal plaatsen is beperkt, dus tijdig reserveren wordt aanbevolen bia rsvp@jvdtogt.nl  of telefonisch via 020 – 641 57 54. Gereserveerde kaarten kunnen op de avond zelf vanaf 19 uur in het museum worden afgehaald en afgerekend. De deuren van de filmzaal sluiten om 19.30 uur.

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *