Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Feest op een vernieuwd en levendig Stadionplein

Zaterdag 30 september a.s. is het feest op het Stadionplein. Het plein heeft een metamorfose ondergaan: van tochtige parkeerplaats naar een vernieuwd levendig stadsplein. Na ruim drie jaar vernieuwing is het plein weer helemaal voor bewoners, ondernemers en bezoekers.

Sebastiaan Capel voorzitter van bestuurscommissie Zuid is blij met het plein: “Het nieuwe plein is prachtig en uitnodigend voor bezoekers om er te verblijven. En er is nu voor iedereen op elk moment wat te doen, waarmee het een echt stadsplein is geworden.”

Door de twee nieuwbouwblokken en de aansluiting van het plein met het plantsoen zijn nieuwe zichtlijnen ontstaan. Het plein is als het ware een kwartslag gedraaid waardoor ook de verkeersader Stadionweg aan dominantie heeft ingeboet.

Aan de kant van de Amstelveenseweg is het Noordblok gebouwd met ruim 100 vrije sector en sociale huurwoningen. Ook zijn er voldoende winkels als Etos, Gall & Gall, FEBO, Het Vlaams Broodhuys, STACH, vishandel Schokker en Vascobelo.

Hotspots in Zuid

Aan de zuidkant van het plein is het Amsterdamse Proeflokaal gerealiseerd. Het Amsterdamse Proeflokaal is onderdeel van het House of Hospitality, een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, onderwijs en de Gemeente Amsterdam. In de bovenste twee lagen van het gebouw is hotel ‘TWENTY EIGHT’ gevestigd met 60 suites gericht op langer verblijf, waarmee tegemoet gekomen wordt aan de vraag naar long stay.

Zaterdag 30 september is er vanaf 15 uur is er een uitgebreid feestprogramma voor omwonenden, betrokken relaties en nieuwsgierigen. Er is dan muziek, zijn er kinderactiviteiten en lange tafels opgesteld voor het delen van een gezamenlijk maaltijd vanaf 18:15.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *