Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Factory Girl biedt nieuw concept voor ontbijt en lunch

Tot voor kort moest je voor het ontbijt- en lunchconcept van Factory Girl hélemaal naar Berlijn, maar nu er in de Amsterdamse wijk De Pijp ook een vestiging is geopend kun je dichter bij huis terecht.

Lekkere en verse gerechten serveren die ook nog eens een plaatje voor het oog zijn, dat is wat oprichtster Sofia Sözen voor ogen staat. In Factory Girl, gevestigd in een zijstraat van de Ferdinand Bolstraat, kun je de hele dag ontbijten.

Eigenaresse Sözen heeft voor Amsterdam gekozen om er haar tweede vestiging te openen, omdat ze zich hier helemaal thuis voelt. ‘De mensen zijn hier vriendelijk en open minded.’

Eén van de gerechten die ze van harte kan aanbevelen is het verslavend lekkere ‘Coco Anjéla’-dessert, dat bestaat uit plantaardige crème, gezoet met vanille extract en een vleugje kokossuiker. Je kunt het in allerlei smaken bestellen, zoals pistache-karamel-chocolade, banaan met chocolade of appel met kaneel. Voor de avonturiers onder ons zijn er ook nog de smaken rum, matcha en advocado.

Het menu bestaat verder uit zoete en hartige gerechten, zoals gepocheerd ei met bacon of bresaola, advocado, Parmezaanse kaas en gekarameliseerde rode ui, maar je kunt ook kiezen voor een vegetarische bruschetta met hummus, advocado en bietenspread. Elk gerecht is aan te vullen met extra’s als cherrytomaat, gegrilde halloumi of zalm.

Factory Girl bevindt zich halverwege de Saenredamstraat en biedt plaats aan 75 gasten. Meer informatie is te vinden op www.factorygirl.net.

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *