Facelift voor Klein Kalfje

Vorig jaar nam de bekende horecaondernemer David Crouwel Restaurant Klein Kalfje over. Hij legde de lat direct hoger: meer aandacht voor de gast en meer aandacht voor het bord. Volgend jaar zijn het pand en het terras aan de beurt voor een flinke opfrisbeurt.

We zijn nog maar nét binnen bij Restaurant Klein Kalfje als eigenaar David Crouwel ons vrolijk de hand schudt, direct checkt of we iets te drinken hebben en vervolgens bedenkt dat we de eggs Benedict moeten proeven. “Goede zalm, lekker gepocheerd eitje, wat hollandaisesaus, heerlijk!” Ook is hij benieuwd wat we van de bal kalfsgehakt vinden. “Heb je ooit zo’n lekker bal gegeten, nee toch?”

Met zijn voormalige compagnon Herman den Blijker zette David Crouwel heel wat succesvolle horecaconcepten neer, waarvan het met een Michelinster onderscheiden De Engel in Rotterdam, de eerste was. David is een groot liefhebber van simpele, goede gerechten.

“Ik houd van lekker eten, zoals we dat hier serveren in Klein Kalfje. Klassiekers van goede producten, goed bereid, betaalbaar en zonder te veel tierelantijnen. Neem een Caeser salad. Die kun je verpesten met grote hompen gerookte kip en sla. Gewone sla is eigenlijk niet te vreten, maar een lekkere Romaine sla in dunne reepjes gesneden, met een lekkere vettige dressing, goede croutons en een verfijnd stukje gegrilde kip erbij, dat is fantastisch.”

Lees verder in de nieuwe uitgave

Restaurant Klein Kalfje

Amsteldijk-Noord 355
1083 AB Amsterdam
T 020 644 53 38
W www.restaurantkleinkalfje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *