Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

EyeCare Brilservice in Amstelveen: goed zien én er goed uitzien

‘Hier komen modebewuste klanten, op zoek naar een mooi product en goede oogzorg’

Het zal niemand zijn ontgaan: Brilservice is omgedoopt tot EyeCare Brilservice. Waarom deze naamsverandering heeft plaatsgevonden en waar de nieuwe naam voor staat vertelt Stephan Schalkx, vestigingsmanager van EyeCare Brilservice in Amstelveen, gevestigd in het winkelcentrum Stadshart.  

“In een veranderende markt is het belangrijk om duidelijk te zijn over waar je voor staat als merk,” legt Stephan Schalkx uit. “Met de naam EyeCare Brilservice willen we dat nóg duidelijker maken: persoonlijke oogzorg door deskundige professionals. De juiste kijkoplossing afgestemd op de persoonlijke situatie. Want iemand die de hele dag achter een computer zit, heeft een andere kijkoplossing nodig dan iemand die veel autorijdt. De nieuwe naam past bij onze aanpak en overtuiging: we helpen klanten aan de juiste kijkoplossing en bieden kwalitatieve oogzorg.”

Een heerlijke plek

Stephan loopt al een tijdje mee in de wereld van optiek: 35 jaar om precies te zijn. De vestigingsmanager, ooit begonnen bij Brilmij, later overgestapt naar een grote keten, werkt alweer tien jaar bij EyeCare. “Ik begon bij dit bedrijf als ambulant manager. Ik heb een vestiging in Laren opgestart, daarna de transfer gemaakt naar Amstelveen, vervolgens naar Alkmaar en heb mijn carrière voortgezet bij Occhiali aan het Koningsplein in Amsterdam, een onderdeel van EyeCare. Occhiali zit in het hogere zonnebrillen segment. EyeCare Amstelveen zit ook in het hogere segment, maar naast zonnebrillen ligt de nadruk hier meer op correctiemonturen.” Ondertussen werkt hij alweer vijf maanden in het Stadshart in Amstelveen. Voor hem is het een heerlijke plek èn een winkelcentrum met een grote aantrekkingskracht. “In de zomer is het hier lekker cool en in de winter fijn beschut en overdekt. Hier komen modebewuste klanten die op zoek zijn naar een mooi product en goede oogzorg. Of het nu gaat om zonnebrillen of contactlenzen, bij ons ben je aan het juiste adres.” 

Juiste kijkoplossing

De winkel ademt een prettige en warme sfeer uit en heeft een moderne uitstraling. In de fraai ingerichte zaak liggen exclusieve monturen van merken als Cartier, Lindberg, Chanel, Bulgari, maar hier zijn ook monturen van het eigenzinnige merk Ray-Ban en bijvoorbeeld het merk Emporio Armani te koop. Maar voorop bij EyeCare, zoals de naam al duidelijk maakt, staat kwalitatieve oogzorg.

Een juiste kijkoplossing klinkt misschien eenvoudig maar, zo wordt  duidelijk, daar komt nog heel wat bij kijken. Daarom werken er bij EyeCare deskundige en bekwame mensen. Professionals die in staat zijn een goede oogmeting uit te voeren en verstand van zaken hebben. Optometristen, contactlensspecialisten en opticiens die, samen met de klant, op zoek gaan naar de juiste bril of lens. Zo is Bernke Hindriks hier in de optiekzaak aan de Rembrandthof werkzaam als optometrist.

Bernke legt het één en ander uit over de professionele metingen die bij EyeCare worden gedaan: “Onderdeel van onze meting is onder andere de i.Profiler, een computergestuurde autorefractor. Dit apparaat meet het oog op 1.500 punten waardoor de kleinste afwijking in kaart wordt gebracht. Hiermee kunnen we afwijkingen waarnemen zoals bijvoorbeeld nachtblindheid of een te droog oog. Zelfs oogziekten kunnen worden waargenomen.”

Pascal 3D meting

Om de klanten de best mogelijke zorg te kunnen bieden maakt EyeCare ook gebruik van de Pascal 3D meting, een nieuwe, snelle en meer natuurlijke vorm van meting. “De Pascalmeting is geen 2D, maar een 3D meting. Wij zijn een van de weinige optiekwinkels in Nederland die dat aanbieden”, zo vertelt Bernke.

“Verder hebben we een collega die gespecialiseerd is in fixatie disperatie. Onze specialist kan opsporen of het oog helemaal recht staat of dat er sprake is van een oogspierprobleem. Beide ogen moeten naar hetzelfde punt kijken. Wanneer dit niet goed gebeurt, kijk (fixeer) je niet goed (disparaat). Mensen die verborgen oogspierproblemen hebben, kampen vaak met klachten, zoals hoofdpijn en nekklachten. We testen hier in de zaak wat de oogspieren allemaal kunnen.”

Omdat het oog ook wat wil (hoe toepasselijk hier), wordt er natuurlijk ook veel aandacht geschonken aan het montuur. Stephan: “We werken met mooie materialen zoals acetaat, titanium, een licht product dat zeer geschikt is voor mensen met een allergie. Maar ook monturen met gouddoublé. Kortom, we bieden onze klanten de juiste kijkoplossing die bij zijn of haar situatie past met kwalitatief hoogstaande oogzorg. Want, goed zien en er goed uitzien, dat is waar EyeCare voor staat.”

 

EyeCare Brilservice
Rembrandthof 33
Amstelveen

 

Openingstijden:

Maandag: 12:00 – 18:00
Dinsdag: 10.00 – 18:00
Woensdag: 10.00 – 18:00
Donderdag: 10.00 – 21:00
Vrijdag: 10.00 – 18:00
Zaterdag: 10.00 – 18:00
Zondag: 12.00 – 18.00

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *