Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Extasis: trendy voor iedereen!

Een dorpswinkel met een stads tintje. Misschien is dat de beste manier om Extasis in Abcoude te beschrijven. Gezellig, ongedwongen, trendy, hip, met goede basics en met altijd precies dié items, die iedereen op dat moment wil hebben.

Patricia Klaver staat verlekkerd een grote kartonnen doos open te maken. “O, heerlijk, nieuwe spullen”, zegt ze. ‘Spullen’ zijn in dit geval superzachte fake fur jasjes van Supertrash, in zachtgrijs en poederroze. Patricia trekt er eentje aan en het staat haar geweldig. Nonchalant chique. Nu is het wel zo dat deze vrouw er in een aardappelzak waarschijnlijk nog goed uitziet, maar toch, dit jasje doet iets met je.

“Hier houd ik van”, zegt ze, “jassen en vesten om in te wonen, we hebben ze weer volop. En de truien van Reinders, ook zo fijn. Je krijgt gewoon zin in het najaar. Zo meteen gaan we hiervan foto’s maken voor Facebook, we plaatsen dagelijks nieuwe items. Daar wordt goed op gereageerd. Op verzoek versturen we de kleding direct.”

Vierendertig jaar geleden begon Patricia haar kledingwinkel. “Ik was pas negentien en totaal onbevangen, ik deed maar wat. De oude stallen in het dorp werden gerenoveerd, de kans deed zich voor en ik pakte ‘m. Mijn vader moest nog overal voor tekenen.” Inmiddels is haar winkel Extasis een begrip, niet alleen in Abcoude, maar ook ver daarbuiten.

Zo gezellig

Patricia: “We krijgen veel klanten uit de omgeving, ook veel uit Amstelveen, terwijl je zou denken dat daar toch alles is. Mensen zeggen vaak dat het hier zo gezellig is en dat ze iedere keer weer verrast worden. We hebben een gevarieerd aanbod met merken als Supertrash, Met Jeans, Reinders, TOMS schoenen, en voor de jonge meiden ONLY. Daarnaast ga ik zeker twee keer per week op inkoop. In de zomer zelfs om de dag.”

“We zorgen ervoor dat we altijd de items in huis hebben, die op dat moment helemaal hot zijn. Zelf heb ik daar een neus voor, en anders wijzen mijn dochters Stephanie, Kimberley en Melody me er wel op! Die hebben ieder een eigen smaak; de een houdt van stoer, de ander van wat vrouwelijker en frivoler en de derde draagt het liefst basics. Die combinatie zie je terug in de winkel. De meiden hebben alle drie natuurlijk hun eigen carrière, maar ze helpen nog steeds graag.”

Extasis Dance & Fashion Show

Ieder jaar vindt in april de Extasis Dance & Fashion Show plaats in de tuin van De Eendracht in Abcoude. De nieuwe collectie wordt dan getoond in een wervelende dansshow van professionele modellen en danseressen, waaronder Patricia’s dochter Stephanie.

Snoepwinkel

Patricia: ““Extasis is een echte mix & match winkel. Bij ons kun je een shirtje van 20 euro combineren met een mooi vest van 100 euro. De collectie is stoer, trendy en betaalbaar, zeker niet klassiek. Maar het valt me wel op dat ik steeds meer dames van verschillende leeftijden zie. Laatst was hier een mevrouw van een jaar of vijftig met haar dochter. Ze gingen allebei met een volle tas naar buiten. En pas was er ook een echt wat oudere dame. Ze zei ‘ik dacht eerst dat dit alleen voor jong grut was, met van die hele kleine maatjes’. Maar dat is niet zo. Extasis is wel echt een trendy winkel, maar voor iedereen. Het heeft ook te maken met de huidige mode, met de los vallende tunieken, truien en grote vesten. De mevrouw zei in elk geval dat ze Extasis een snoepwinkel vond!”

Extasis

Hoogstraat 27

1391 BR Abcoude

T 0294 284 589

F www.facebook.com/extasisabcoude

Extasis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *