Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Espago, een bijzondere cadeauwinkel

“Alles is leuk!” Gonny de Koters enthousiasme over Espago, haar cadeauwinkel in de Aalsmeerse Ophelialaan is na ruim 15 jaar onverminderd groot. Een bijzondere cadeauwinkel, waar je bij het rondneuzen geheid een beetje hebberig wordt. Ook als je helemaal geen cadeau nodig hebt. Gelukkig kun je altijd nog jezelf trakteren op iets moois.

“Alles wat met de winkel te maken heeft is leuk”, zegt Gonny, “nou ja, behalve de administratie dan”. Inkopen, etaleren, verkopen, de spullen mooi inpakken, alles doet Gonny zelf, bijgestaan door haar medewerksters Gerrie en Monique. “Zij gaan ook mee naar beurzen en workshops en lezen de vakbladen. We hebben alle drie veel kennis van zaken en houden dat goed bij. Je kunt in deze branche niet achterover leunen”.

Het aanbod van Espago is moeilijk in een paar woorden te vatten. Je vindt er prachtige vazen, glaswerk van het merk Leonardo, rvs accessoires van Zack en Blomus, dienbladen, fruitschalen, klokken van Karlsson, Next Time en Duo Design, kaarsen, kapstokken, decoraties, dubbelwandige theepotten van Bredemeijer, kristallen figuren, de hippe boodschappentrolleys van Reisenthel, designklassiekers van Jacob Jensen en nog veel meer. Gonny: “Ik merk wel eens dat er mensen zijn die drempelvrees hebben. Misschien denken ze door wat er in de etalage staat dat we alleen maar dure dingen verkopen, maar dat is niet zo. We verkopen ook hebbedingetjes van 2,95 euro. En wat je ook koopt, alles wordt altijd heel mooi en luxe ingepakt, ook dat cadeautje van 2,95 euro. Zodat je altijd met een bijzonder pakje aankomt.”

Melano

Wat momenteel hard gaat bij Espago zijn de sieraden, het assortiment daarvan groeit en groeit. Twee keer per jaar organiseert Gonny een Ladies Night rond het immens populaire merk Melano. “Melano maakt beeldschone ringen, armbanden, kettingen en oorbellen, waarvan de stenen verwisselbaar zijn. Je koopt een basis, bijvoorbeeld een ring, en de steen erin kun je aanpassen aan je outfit, of aan je stemming van de dag. Wij hebben de complete collectie van Melano in huis en er een hele etalage aan gewijd”.

Ook vind je bij Espago de hypoallergene sieraden van Idco en het trendy merk LOTT. Gonny: “LOTT heeft een leuke collectie kettinkjes en armbandjes, heel funky en een beetje gek, met visgraatjes, skulls, hoefijzertjes en kruisjes.”

Door haar oog voor mooie spullen en haar liefde voor kunst, komt Gonny na elke vakantiereis wel met iets thuis voor de winkel. Nu zijn dat de kunstwerken van drijfhout van Germaine Nijdam uit Bonaire. Regelmatig vindt Gonny in Nederland werk van een kunstenaar dat ze opneemt in haar zaak, zoals momenteel de sieraden van industrieel rubber van Theo Neerhof en het ludieke keramiek van Lucelle van de Berkt.

Relatiegeschenken

Gonny: “We verzorgen ieder jaar voor een aantal bedrijven de relatiegeschenken. Mooi ingepakt natuurlijk, daar staan we om bekend. De laatste jaren zijn de creditcardhouders van Secrid een populair geschenk. Ze zijn ontwikkeld door TNO en beschermen je pasjes en OV-kaart tegen illegaal uitlezen, wat gebeurt met draadloze kaartlezers. Ze beschermen ook tegen buigen en zijn handig in gebruik: met één klik schuiven al je pasjes naar buiten. Bovendien zijn ze heel fraai vormgegeven, maar dat spreekt voor zich, anders lagen ze hier niet in de winkel!”

 

Espago

Ophelialaan 105

1431 HC Aalsmeer

T 0297 340928

W espago.nl

Geopend:

maandag 13.00 – 18.00 uur

dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 18.00 uur

zaterdag 10.00 – 17.00 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *