Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Rijksmuseum presenteert een spannend Escape Game

Het is al ver na sluitingstijd als Rijksmuseummedewerker Bert merkt dat hij niet alleen is. En dat is nog maar het begin van een spannend spel dat deze zomer in het Rijksmuseum kan worden gespeeld.

Tot 2 september 2018 kun je in het Rijksmuseum meedoen aan een Escape Game, waarbij kleine groepjes uitgedaagd worden om een geheime formule uit een eeuwenoud boek veilig te stellen.

In de bibliotheek van het Rijks ontdekt Bert, na een vergeefse achtervolging, dat er een pagina met een bijzondere formule is verdwenen uit het eeuwenoude boek van de Italiaanse magiër en alchemist Allessandro Cagliostro. En dat is nog maar het begin van een spannende Escape Game, die je kriskras door het museum voert. Met geheime opdrachten, puzzels en raadsels ga je langs de collectie op zoek naar de verdwenen pagina.

Via dit spel kun je samen met vrienden, collega’s of kinderen (vanaf 6 jaar) het Rijksmuseum op een unieke manier beleven. De game kan op twee levels gespeeld worden. In groepjes van 2 tot 5 mensen duik je in het spel en ga je als onderzoeker aan de slag. Voor iedereen is het een spannend avontuur, maar slechts enkelen halen de eindstreep.

Van de Escape Game zijn twee versies gemaakt. Er is een versie voor volwassenen en één voor families met kinderen vanaf 6 jaar. De kosten bedragen € 17,77 per groep (exclusief entree).

Het Rijksmuseum heeft de Escape Game ontwikkeld samen met Magus Cagliostro, één van de bekendste magiërs van Israël en scenarist Luuk van Bemmelen, bekend van Soof (2017), Penoza (2017) en Dik Trom (2010).

Boeken kan via deze deze link.

 

Foto: Rijksmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *