Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Esca Vinkeveen serveert gerechten om je vingers bij op te eten

Vorig jaar augustus nam Peggy Oosterveld Hotel Restaurant Villa Lokeend over, herdoopte het restaurant in Esca – Italiaans voor lokeend – friste het interieur grondig op en koos voor een mediterraan georiënteerde keuken. 

Met een restaurant dat zeven dagen per week open is voor lunch, borrel en diner en ook nog eens acht hotelsuites heeft, heeft ze haar handen vol. “Maar het voelt niet als werk,” zegt ze stralend, “iedere dag is anders en het enthousiasme van de gasten geeft veel energie.”

Esca heeft een unieke ligging op een kwartiertje van Amsterdam en op een steenworp van de A2. Maar stad en snelweg voelen héél ver weg op de weelderig groene en landelijke Groenlandsekade. Het restaurant beschikt over een heerlijke tuin met terras en is bereikbaar met de boot vanaf de Vinkeveense Plassen.

Tot Peggy’s grote vreugde en ook die van een heleboel vaste gasten, keerde chef-kok René Jansen terug op het nest, samen met souschef Olivier Sluyter. Zij staan garant voor wat René noemt ‘gewoon een goed bord eten met mooie producten, niet té ingewikkeld huisgemaakt voedsel, en veel waar voor je geld’. Peggy: “René nam ook twee populaire voorgerechten mee terug. Allereerst de door hemzelf gemarineerde en gerookte zalm, die we serveren met Hollandse garnalen, een salade van rosevalaardappeltjes, kappertjes, appel, cornichons, Zeeuws spek en dragonmayonaise . En dan is er nog de terrine van eendenlever met Zeeuws spek en een huisgemaakte bitterbal van gekonfijte eendenpoot.”

“Een ander favoriet gerecht is de pasta die aan tafel in een Parmezaanse kaas wordt geflambeerd en waar verse truffel overheen geschaafd wordt. Het gerecht van de foto staat op de kaart als pizza tonijn. Het is een voorgerecht met rauwe tonijn, gepofte paprika, burrata, ovengegaarde tomaatjes en een wilde Argentijnse gamba op wat pizzadeeg. René is een zeer gepassioneerde kok. Alles wat hij maakt is zó ongelooflijk lekker, zelfs bij de dagelijkse maaltijd voor het personeel eten we onze vingers op!”

 

 

Restaurant Esca en Hotel Villa Lokeend
Geopend 7 dagen per week voor lunch, borrel en diner
Groenlandsekade 61
Vinkeveen

T 0294 -29 15 44
E info@villalokeend.nl
P parkeren gratis en voor de deur

 

 

 

 

Op de foto: Peggy Oosterveld en René Jansen
Beeld: John ten Boer

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *