Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Eigenzinnige strijkers in concert

Anne Bakker zingt en speelt altviool. CARLY E. speelt cello en zingt ook. Samen geven ze 12 januari 2019 een nieuwjaarsconcert in de Amstelkerk in Amsterdam.

Anne en CARLY kennen elkaar uit de Nederlandse muziekscene. Wat ze gemeen hebben is dat ze zowel een strijkinstrument bespelen als zingen. Ze besloten de krachten te bundelen met muzikaal strijkers vuurwerk. In de Amstelkerk voeren ze zowel oud als nieuw materiaal uit, doorspekt met leuke anecdotes.

Anne maakt deel uit van het Göksel Yilmaz Ensemble, dat Turkse en Arabische muziek speelt, maar ze is ook onderdeel van een akoestisch heavy metal trio, het Blaze Bayley Trio, samen met de voormalige zanger van Iron Maiden. Ook speelt ze in de elektronische band Quibus. Sinds een paar jaar doet ze ook een solo project, waarbij ze haar eigen liedjes zingt en zichzelf op de altviool begeleidt. Met haar muziek slaat ze bruggetjes tussen verschillende muziekstijlen en gaat ze vooral op zoek naar dromerige sferen.

CARLY E. toerde tussen haar twaalfde en haar achttiende met onder andere het Jeugd Orkest Nederland door Europa en China. Uiteindelijk ontwikkelde ze zich tot singer-songwriter, waarbij ze zichzelf op cello met effectpedaal begeleidt. Vanaf 2017 heeft ze een eigen band. CARLY houdt van oude jazz en soul ladies, zoals Nina Simone en Aretha Franklin. Haar muziek is een mix van jazz, pop en klassiek, ‘met een intuïtive poëtische groove.’

Kaartjes voor het concert in de Amstelkerk kunnen hier besteld worden.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *