Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Ronald Bosboom is een tandarts met passie

Tien jaar runnen tandarts-orthodontist Ronald Bosboom en zijn vrouw Amparo nu hun tandartspraktijk in Uithoorn. Een ijzersterk duo, dat er alles aan doet om het bezoek aan de tandarts zo aangenaam mogelijk te maken.

Met hun warme ontvangst, persoonlijke aandacht en hun expertise nemen ze veel onzekerheid bij hun klanten weg. Voor vernieuwende technieken als de onzichtbare beugel, verantwoord bleken en “happen zonder happen” ben je er ook aan het juiste adres.

Een gezellige leestafel, een levensgrote foto van Valencia aan de muur, een ongedwongen sfeer. Als je niet beter wist, zou je denken dat je voor de gezelligheid kwam. Maar Ronald Bosboom (40) is toch echt tandarts en orthodontist en bovendien een uitstekende vertegenwoordiger van de nieuwe generatie tandartsen. Sympathiek, rustig en met een enorme passie voor zijn vak. De passie voor zijn klanten is zo mogelijk nog groter. “Voor ons staat voorop dat we met mensen werken en sommige mensen zijn nou eenmaal erg angstig. Ik neem dan extra de tijd om rustig uit te leggen wat we gaan doen. Eerlijk zijn en doen wat je zegt, dat is belangrijk. Ook tegen kinderen.

Pijnloos

We streven er altijd naar om zo pijnloos mogelijk te werken en het allemaal een beetje luchtig te houden”. “Kinderen krijgen cadeautjes en komen op een gegeven moment gráág. Dat is natuurlijk omkopen”, lacht Amparo, “maar soms mag dat!”
Ronald’s vrouw Amparo is praktijkmanager en assistente orthodontie. “Zonder Amparo zou ik dit niet kunnen doen”, zegt Ronald. “Zij zorgt ervoor dat de boel hier altijd super strak geregeld is.”
De praktijk heeft drie behandelruimtes en er werkt een team van vijf personen. Naast de reguliere tandheelkunde worden er diverse esthetische behandelingen aangeboden.

Onzichtbare beugel

Amparo: “Naast de bekende slotjesbeugels werken we met de onzichtbare beugels van Invisalign. Een transparante, afneembare beugel voor mensen die geen slotjesbeugel willen dragen. Elke twee weken wordt de beugel vervangen door een nieuwe, die je om je tanden heen klikt. Het is een wat duurdere methode, maar heel mooi en comfortabel en de behandeltijd is korter.”

Bleken

“Sinds enige tijd is gelukkig de wetgeving voor het bleken van tanden veranderd,” vertelt Ronald. “Het mag nu alleen nog maar door tandartsen worden gedaan en de concentraties van de bleekmiddelen is lager. Dat heeft tot gevolg dat de tanden niet meer gevoelig zijn na het bleken. We hebben met de nieuwe methode al mooie resultaten geboekt.”

Kidsplan

Amparo: “Omdat een gaaf gebit veel waard is, hebben we het Bosboom Kidsplan ontwikkeld. Een programma van 0 tot 18 jaar met controles, voorlichting en preventie. We adviseren ouders om tot het twaalfde jaar het poetsen te controleren en na te poetsen, want in de wisselperiode zijn tanden en kiezen extra gevoelig voor cariës.”

Beugel

“Hoewel wij niet vinden dat élke fractie van een millimeter scheefstand gecorrigeerd moet worden, krijgen veel kinderen op een gegeven moment een beugel. En als ze er dan toch eentje moeten, dan gaan we ook voor het allermooiste resultaat en maken we er een feestje van! De kinderen mogen gekleurde elastiekjes uitkiezen en als de beugel eruit gaat, krijgen ze voor en na foto’s en een goodie bag.”
“Qua preventie zijn we sterk voor een halfjaarlijkse controle, voor alle leeftijden. Dat is geen geldklopperij, maar noodzaak. Er kan in een paar maanden zó veel gebeuren in je mond. Er kunnen schadelijke bacteriën ontstaan die niet alleen tandvleesontstekingen kunnen veroorzaken, maar die via de bloedbaan op de hartkleppen kunnen slaan. Een serieus probleem, dat mensen zich niet altijd realiseren.”

Happen zonder happen

Een recente aanschaf in de Bosboom praktijk is de zogenaamde LAVA scanner. Een apparaat dat het gebit digitaal scant, zodat er niet meer gehapt hoeft te worden voor een kroon of brug. Ronald: “Omdat we zo vernieuwend zijn, zouden mensen misschien kunnen denken dat wij heel duur zijn. Dat is niet het geval. De behandeltarieven zijn wettelijk vastgelegd en we geven onze klanten als het kan meerdere opties voor oplossingen. Dan hebben ze de keuze. We betalen in Nederland een heleboel geld voor de zorg. Dan mag je als klant eigenlijk wel het beste verwachten.”

 

 

Tandartspraktijk Bosboom
Willem-Alexanderpoort 86-88
1421 CJ Uithoorn
T 0297 524 819
W www.tandartspraktijkbosboom.nl
Avondspreekuur op maandag
Woensdagmiddag beugeldag
Voor orthodontie geen wachtlijst en geen
verwijzing noodzakelijk
WS-Bosboom4

One Comment

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *