Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Aluminiumjon maakt no-nonsense boten voor ècht iedereen

Ze zijn er heus nog, bedrijven die de wind in de zeilen hebben. Aluminiumjon in De Kwakel is zo’n bedrijf. Nu ook het bedrijfsleven steeds meer belangstelling heeft voor de custom made aluminium boten, is het hard aanpoten om aan de vraag te voldoen.

In de pleziervaart is Aluminiumjon het betaalbare, onderhoudsvrije en stoere alternatief voor de populaire sloep. Aluminiumjons zijn er in verschillende maten en je kunt zelf bepalen hoe hij wordt uitgevoerd: compleet in aluminium of met houten banken, wel of geen houten vloer, met of zonder kussenset, alles is mogelijk. Als je niet valt voor het no-nonsense uiterlijk van de aluminium boot, kan hij in elke gewenste kleur worden gespoten en een buiskap kan er ook op. Omdat de boten zo licht zijn, kun je al met een paar pk prima uit de voeten.

Nachten wakker gelegen

“Toen Jobbe besloot hier echt zijn bedrijf van te maken, heb ik wel een paar nachten wakker gelegen”, zegt Patricia Kamsma, die samen met haar man Jobbe Kamsma eigenaar is van Aluminiumjon. “Het begon tenslotte gewoon als een hobbyprojectje, met de aanschaf van 3 jon’s uit de legerdump.” Jobbe, destijds freelance lasser van beroep, knapte de boten op en had er direct veel liefhebbers voor. Dat is 13 jaar geleden, de rest is geschiedenis. Momenteel produceert het bedrijf zo’n 60 boten per jaar en heeft naast de showroom in De Kwakel, een verkooppunt in Zwitserland.

Dat er naast de pleziervaart zoveel opdrachten uit het bedrijfsleven en de (semi-)overheid komen, is volgens Patricia heel verklaarbaar: “We maken boten voor bijvoorbeeld de visserij, de brandweer, Staatsbosbeheer, de muskusrattenbestrijding, noem maar op. Dat soort instanties hebben allemaal heel specifieke eisen en die kunnen wij uitvoeren. Zo lang het technisch uitvoerbaar is, maken wij het. Van alle varianten en details die we de afgelopen jaren voorbij hebben zien komen, is uitgebreid fotomateriaal aanwezig. We kunnen dus van heel veel ideeën waar klanten mee komen, een voorbeeld laten zien.

Afneembaar zonnedak

“Een ander belangrijk punt dat maakt dat het zo goed loopt, is de prijs van de boten, zeker in deze tijd! Wij doen alles in eigen huis, van ontwerpen tot technisch tekenen tot bouwen. Er zitten dus geen partijen tussen die er ook nog wat aan moeten verdienen. Momenteel werken we aan een open consoleboot voor een particulier. Deze klant wilde graag een biminitop op de boot, een afneembaar zonnedak. Zo kan hij heerlijk toeren met zijn gezin en kunnen ze, als ze dat willen, in de schaduw blijven”.

Het is heel makkelijk om uit te vinden of het wat voor je is, zo’n Aluminiumjon. In de showroom in De Kwakel vind je alle modellen en alle ingeruilde boten en in Amstelhoek liggen er twee in het water voor de verhuur. Patricia: “Een daarvan is de Aluminiumjon Sport 550 voor 8 personen. Nieuw is onze Aluminiumjon Highlander 650, een echte gezelligheidsboot waar je met 12 volwassenen op kunt. De boot heeft een pontonachtige bouw en is 2,5 meter breed, waardoor je heel veel bewegingsvrijheid hebt. Kinderen kunnen lekker op de grond spelen en je hoeft niet per se op een bankje te zitten. Onze verhuurprijzen zijn laag en brandstof en zwemvesten zitten bij de prijs inbegrepen. De Highlander is echt een super leuke boot om met een grote club mensen gezellig een dag het water op te gaan!”

Aluminiumjon showroom:
Voorling 20
1424 RS De Kwakel
T 0297 870541
M 06 54785256
W www.aluminiumjon.nl
Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 8.00 – 17.00 uur, dinsdagavond tot 21.00 uur.
Zaterdag 10.00 – 15.00 uur

Aluminiumjon huren:
Aluminiumjon Sport 550 met 8 pk motor, maximaal 8 personen, verhuurprijs van € 45,- tot
€ 140,- inclusief brandstof.
Aluminiumjon Highlander 650 met 25 pk werkmotor, maximaal 12 personen, verhuurprijs van € 75,- tot € 275 inclusief brandstof.
Beide boten zijn zelflozend en voorzien van kussenset, anker, zwemtrap en op verzoek zwemvesten. Vaarbewijs niet nodig. Opstapplaats: Amstelkade 88 in Amstelhoek. Reserveren via 06-52058994 of via kantoor@aluminiumjon.nl.
NB Aluminiumjon1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *