Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Motoren en scooters geven een gevoel van vrijheid

Van hippe retroscooters tot superbikes, Floor Verbrugge in De Hoef heeft ze allemaal in huis. En dat is mooi, met het voorjaar in aantocht. Nu de lente aanbreekt wemelt het in De Hoef weer van de motorrijders die langs de bochtige oevers van de rivier de Kromme Mijdrecht rijden. Niet omdat ze ergens heen moeten, maar gewoon om het rijden zelf. Motorrijden is voor velen niet slechts een middel om van A naar B te komen, maar een hobby, een passie zelfs.

Wat nou precies de kick van het motorrijden is, probeert Jos Snelderwaard, eigenaar van motorzaak Floor Verbrugge in De Hoef, te omschrijven: “Het is de ervaring, een gevoel van vrijheid. Je bent wendbaar, snel. Je kunt bijna altijd doorrijden en je kunt makkelijk parkeren”.

Jos heeft 17 jaar lang niet onverdienstelijk geracet op motoren, van standaardklasse tot superbikes, maar rijdt tegenwoordig alleen nog recreatief. Daarnaast ziet hij de motor vooral als een praktisch vervoermiddel: “Voor ritten in de buurt pak ik de motorscooter en voor langere stukken de sportmotor. Met een maatje naar Bergen aan Zee en daar een happie eten. Pure ontspanning”.

Zijn zaak Floor Verbrugge Motoren is een ijkpunt in De Hoef. Al sinds de jaren zeventig is de winkel gevestigd op een prominente plek, bij de brug. De oorspronkelijke eigenaar en naamgever Floor Verbrugge was in die tijd een zeer succesvol motorcrosser. Vanwege de grote naamsbekendheid en de goede reputatie, prijkt de naam Floor Verbrugge nog altijd op de gevel. Binnen, maar ook uitgestald voor de deur, vind je motoren van de Japanse merken Yamaha, Suzuki, Kawasaki en Honda.

Scooterliefhebbers

Sinds enige jaren is er naast motorrijders een hele nieuwe doelgroep bijgekomen: die van de scooterliefhebbers. Had de scooter vroeger in Nederland een wat oubollig imago, tegenwoordig is de scooter helemaal hip, in sommige gevallen niet minder dan een fashion statement.

Ze horen inmiddels bij het straatbeeld: jonge meiden die met een kaarsrechte rug op een blinkende Vespa zitten, het lange haar onder een trendy helmpje, een coole zonnebril op de neus en een paar modieuze UGG’s aan de voeten.

Brommerjongens

“De brommerjongens die in de jaren zeventig, tachtig op hun Kreidlers of Zündapps rondscheuren, zijn de vaders van nu die hier met hun dochter of zoon komen kijken voor een scooter. Sommigen weten bij binnenkomst al precies wat het moet worden. Anderen komen zich rustig oriënteren en maken wat proefritjes. Er is namelijk voor elk wat wils, qua merken, kleuren, modellen en natuurlijk ook qua budget. We hebben verschillende merken: AGM, Aprilia, Kymco, Peugeot, Sym, Yamaha en natuurlijk Vespa. De retroscooters met veel chroom zijn erg populair. Een aangeklede Vespa kan gaan tot € 3.500,-, een goede, degelijke Kymco heb je al vanaf € 1.200,-“

“Wat je nu ook veel ziet is dat mensen hun tweede auto er uit gooien en in plaats daarvan een bromscooter nemen. Ideaal voor woon-werkverkeer en een voor de hand liggende bezuiniging: je rijdt 1 op 40, je hebt geen wegenbelasting, geen parkeerkosten en een veel goedkopere verzekering. Zoals gezegd, voor zo’n € 1.200,- heb je al een nieuwe, perfect betrouwbare bromscooter met 2 jaar garantie. Dan kun je ook nog kiezen voor een snorscooter, die rijdt geen 45 maar 25 kilometer per uur en je hoeft geen helm op. “

NAU Fashion

Het aanbod motoren en scooters bij Floor Verbrugge is ongeveer fiftyfifty. De zaak pretendeert niet de grootste in de regio te zijn, maar laat zich wel voorstaan op service en op direct contact. Er is een shop met motorkleding (Evolution, Magna), laarzen, handschoenen en helmen, waaronder die van HJC en NAU, met natuurlijk een ruime sortering van de nu zo populaire NAU Fashion helmen.

“Je kunt hier in één klap alles regelen: je neemt buurtbus 526, stapt voor de deur uit en je komt voorzien van een motor of scooter, kleding, een helm én verzekerd en wel weer naar buiten. Daarna doen we het onderhoud en als er onverhoopt problemen zijn, dan lossen we die op!”

 

Eveline Steenaart

Floor Verbrugge Motoren

Eerste Hoefweg 7

1426 AK De Hoef

T 0297 593348

W www.floorverbrugge.nl

Geopend:

maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur

zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *